Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pošta Slovenije izdala znamko z zlatimi olimpijci

Za vas piše:
T. M.
Objava: 22. 04. 2022 / 11:10
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 22.04.2022 / 11:15
Ustavi predvajanje Nalaganje
Pošta Slovenije izdala znamko z zlatimi olimpijci
Nika Križnar, Timi Zajc, Urša Bogataj in Peter Prevc. FOTO: Facebook Pošta Slovenije

Pošta Slovenije izdala znamko z zlatimi olimpijci

Pošta Slovenije bo danes izdala poštno znamko v čast zlatim slovenskim olimpijcem na letošnjih zimskih igrah v Pekingu.

Mesto na znamki so si tokrat priborili smučarski skakalci Nika Križnar, Timi Zajc, Urša Bogataj in Peter Prevc. Izid znamke bo spremljal ovitek prvega dne, na katerem bo upodobljena dvakrat zlata olimpijka Urša Bogataj.


Bogatajeva je na Kitajskem osvojila dve zlati medalji, kar je pred tem od slovenskih športnic na zimski izvedbi olimpijskih iger uspelo le še alpski smučarki Tini Maze. 

Prvo medaljo je osvojila že uvodni dan olimpijskih tekmovanj, ko je slavila zmago na posamičnih tekmi, njen uspeh pa je z bronastim odličjem dopolnila še Nika Križnar.

Na slovenski pošti poleg znamk, s katerimi obeležujejo vsakokratne olimpijske igre, že tradicionalno zaznamujejo tudi vse prejemnike zlatih olimpijskih kolajn, saj so znamke s športno tematiko veljajo v svetu filatelije za še posebej tržno privlačne in zanimive.

Obe športnici sta nekaj dni pozneje sodelovali tudi pri novem zgodovinskem dogodku, osvojitvi prvega naslova olimpijskih prvakov na tekmi mešanih ekip, kjer sta se jima pridružila še Peter Prevc in Timi Zajc.

Slovenci so najbližje tekmece za seboj pustili za več kot 110 točk oziroma za več kot 220 metrov. Za piko na i sta Prevc in Zajc skupaj s Cenetom Prevcem in Lovrom Kosom osvojila še srebro na moški ekipni tekmi.


Nalaganje
Nazaj na vrh