Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Postni misijon na Radiu Ognjišče

Za vas piše:
Lucija Čakš
Objava: 16. 03. 2021 / 08:11
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 22.03.2021 / 05:32
Ustavi predvajanje Nalaganje
Postni misijon na Radiu Ognjišče

Postni misijon na Radiu Ognjišče

Letos mu boste lahko prisluhnili od 21. do 27. marca.

FOTO: Izidor Šček.


Vsako leto v postnem času nam na Radiu Ognjišče pripravijo radijski misijon. Letos, ko je obhajanje svete maše in prejemanje zakramentov omejeno in oteženo, je priprava srca na veliko noč s pomočjo radia še toliko bolj dragocena.

Naslov letošnjega misijona, ki mu boste lahko prisluhnili od 21. do 27. marca, se glasi Bili so skupaj.

Kot pove odgovorni urednik radia Tadej Sadar, poskušajo s temo čim bolje ujeti čas, v katerem smo: »S pripravo radijskega misijona začnemo že zelo zgodaj, saj je vedno teže dobiti 'misijonarje', ki so, še posebej tisti, ki bi si jih želeli, tudi zelo zasedeni. Tako najprej nastane ogrodje, naslov misijona in nato naslovi po dnevih.«

Tako je naslov letošnjega misijona narekovala medsebojna oddaljenost, ki je posledica ukrepov proti virusu. Okrog glavnega naslova pa so se rodili še dnevni podnaslovi, vsi navdihnjeni iz 21. poglavja Janezovega evangelija.

Vsakodnevne spodbude

Radijski misijon je sestavljen iz vsakodnevnega osrednjega misijonskega nagovora ob 17. uri. Z isto temo bo vsak dan tudi t. i. Mali nagovor, v katerem bo drug misijonar pogledal na dnevno temo še z druge strani, vsak dan ob 10.15 (z izjemo nedeljskega, ki bo ob 18. uri).


Letošnji radijski misijon nosi naslov »Bili so skupaj«. FOTO: Pexels.

Vsak večer misijonskega tedna pa bo ob 20. uri večerni pogovor, h kateremu radijski delavci vabijo tudi vse svoje poslušalce. V misijonskem tednu pa bodo misijonsko navdihnjene tudi jutranje Svetovalnice od ponedeljka do petka ob 8. uri.

Biti misijonar je čast

Kako doživlja radijski misijon z druge strani, kot misijonar, je z nami delil mladi duhovnik Gabrijel Kavčič, ki je pri radijskem misijonu že sodeloval, a letos prvič pripravlja večerni nagovor: »Sodelovanje na radijskem misijonu je zame kot mladega duhovnika izjemno presenečenje in na nek način tudi čast. Hkrati pa tudi znamenje, da si Radio Ognjišče veliko upa, saj med 'misijonarje' vabi mlajše sodelavce, čeprav jim gotovo ne manjka izkušenih duhovnih spremljevalcev, ki jim je ta vloga pisana na kožo.«

Poleg Kavčiča bodo kot misijonarje poslušalce nagovorili še škof Jurij Bizjak, Tone Gnidovec, s. Marina Štremfelj, s. Anja Kastelic, Ervin Mozetič in p. Igor Salmič.


Škof Jurij Bizjak pred snemanjem misijonskega nagovora. FOTO: Izidor Šček.

O izboru misijonarjev urednik Sadar pove: »V zadnjih letih skušamo katerega od misijonarjev pridobiti tudi iz tujine, tako je bil z nami že kardinal Luis Antonio Tagle, lani slavni p. Anselm Grün, letos smo se na vso moč trudili priklicati očeta Mika Schmitza, ki je prava zvezda s svojimi spletnimi nagovori. Žal je zaradi obveznosti svoje sodelovanje moral odpovedati. Se pa letos veselimo nagovora Otta Neubauerja.«

Povabljeni k poslušanju radijskega misijona, da nagovori in preoblikuje tudi vas! Celoten program si preberite na tej povezavi.

Še prej pa vabljeni, da se v dneh pred radijskim misijonom in tudi med njim pridružite njegovim snovalcem v molitvi za njegov uspeh – da se bo dotaknil čim več src.

Molitev za radijski misijon

Gospod, ustvaril si nas za skupnost.
Od rojstva se razodevaš človeštvu – tako nekoč kot danes.
Kot si apostola Petra sprašuješ tudi mene: »Ali me ljubiš?«
in me vabiš, naj hodim za Teboj.
Naj nas radijski misijon okrepi v življenju, nam pomnoži vero
in pokaže upanje v večno življenje v Tebi.
Amen.


Prispevek je bil v celoti objavljen v reviji Naša družina (12/2021).

Preberite še:
- 26 let Radia Ognjišče
- Ritem srca 2020
- Papež čestital Slovenski karitas za jubilejni Klic dobrote (VIDEO)

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh