Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Posvetitev Mariji in molitev za mir: prenos po vsem svetu

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 25. 03. 2022 / 14:59
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 25.03.2022 / 15:08
Ustavi predvajanje Nalaganje
Posvetitev Mariji in molitev za mir: prenos po vsem svetu
Papež Frančišek pred Marijino ikono. FOTO: Vatican Media

Posvetitev Mariji in molitev za mir: prenos po vsem svetu

Vatikanski mediji bodo nocoj televizijskim postajam po vsem svetu posredovali avdio in video signal spokornega bogoslužja ter posvetitve Rusije in Ukrajine Marijinemu Brezmadežnemu srcu. Radio Vatikan bo slovesnost prenašal s komentarji v desetih jezikih, med drugim v ukrajinskem in ruskem.

Donacija za Ukrajino TUKAJ.

Nocojšnja slovesnost bo dosegla vse kotičke planeta. Kot so zapisali v izjavi Dikasterija za komunikacije, je njihova osrednja skrb, da v tej temni vojni uri po vsem svetu širijo prošnjo Božji Materi Mariji za mir v Ukrajini in dejanje posvetitve celotnega človeštva, predvsem pa Rusije in Ukrajine, Marijinemu Brezmadežnemu srcu. Enako prošnjo je papež Frančišek izrekel tudi vsem škofom vesoljne Cerkve.

Besede papeževe molitve bodo nocoj iz bazilike sv. Petra v Vatikanu prek vatikanskih kanalov posredovane do domov vernikov po vsem svetu.

Frančiškovo molitev, njegove besede o »izčrpanem in vznemirjenem človeštvu«, ki se mora v tem trenutku zaupati Devici Mariji in se po njej posvetiti Kristusu, bodo nocoj ob 17. uri iz bazilike sv. Petra v Vatikanu prek vatikanskih kanalov posredovali do domov vernikov, ki se na ta način lahko udeležijo spokornega bogoslužja in posvetitve. Pri celotnem obredu gre za sodelovanje z molitveno pobudo »24 ur za Gospoda«, pobudo, ki jo po vsem svetu spodbuja Papeški svet za pospeševanje nove evangelizacije.

Kako lahko spremljate nocojšnjo molitev in posvetitev

Nocojšnjo slovesnost lahko spremljate: prek domače spletne strani Radia Vatikan v 10 jezikih (angleščini, francoščini, španščini, italijanščini, nemščini, portugalščini, kitajščini, arabščini, rusčini in ukrajinščini); prek spletnega Radia Vatikan v istih navedenih jezikih; na Radiu Vatikan v italijanščini na frekvencah za območje Rima, na digitalnem radiu (DAB+) po vsej Italiji, na kratkih valovih v angleščini za srednjo in vzhodno Afriko, v francoščini za osrednjo Afriko, v ukrajinščini za Ukrajino in v ruščini za zahodno Rusijo. Dogodek bo dostopen tudi prek YouTube kanala Vatican News in prek profila Vatican News na družbenem omrežju Facebook, prek satelita in televizije za Ameriko, Afriko, Evropo in Azijo. Zveza evropskih javnih radiotelevizij EBU (Eurovision) bo od vatikanskih medijev prejemala zvočne signale v ukrajinskem, ruskem, angleškem, španskem in francoskem jeziku ter izvirni zvok za oddajanje v Evropi in Ameriki.

Zvonjenje zvonov sv. Petra

Ob koncu posvetitve bo prošnjo Božji Materi pospremilo še zvonjenje zvonov bazilike sv. Petra, da bi se po njej, kot je zapisano v papeževi molitvi, »na zemljo izlilo Božje usmiljenje in bo blago utripanje miru spet zaznamovalo naše dneve«. Marija je »žena privolitve, na katero se je spustil Sveti Duh«, zato jo bomo prosili, naj »vrne med nas Božjo harmonijo«, kot »živi vrelec upanja« pa naj »odžeja suhost našega srca«.

Nalaganje
Nazaj na vrh