Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Posvojite škofa«: molitev za udeležence sinode o družini

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 05. 10. 2015 / 10:50
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:25
Ustavi predvajanje Nalaganje
»Posvojite škofa«: molitev za udeležence sinode o družini

»Posvojite škofa«: molitev za udeležence sinode o družini

Avstrijska škofovska konferenca z zanimivo molitveno pobudo.

Kdor želi udeležence sinode o zakonu in družini, ki trenutno zaseda v Vatikanu, podpreti z redno molitvijo, lahko to stori v okviru molitvene pobude »Posvoji škofa« (Adopt a bishop). Na spletnem naslovu www.adoptabishop.org lahko vsi, ki jih to zanima, zapišejo svoje ime in naslov elektronske pošte, kamor bodo nato prejeli »ime posvojenega škofa« - izbira imena je naključna, zato da ne bi molili le za najbolj znane in priljubljene škofe, ampak resnično za vse udeležence sinode, kot poudarjajo pri dunajskem Inštitutu za zakonsko zvezo in družino, ki pobudo prireja na prošnjo Avstrijske škofovske konference.



Način in pogostost molitve sta prepuščena molivcu oz. molivki. »Vsakdo naj bi pobudo uresničeval po svojih močeh in zmožnostih«, so pojasnili pri omenjenem inštitutu. Cilj pobude je »podpirati naše pastirje z vso močjo vere in jim posebno v teh dneh pomagati pri nošenju težkega bremena«.

Pobuda naj bi trajala do zaključka sinode 25. oktobra letos in še tri dni po tem. Spletna stran za prijavo je trenutno na voljo v angleškem in nemškem jeziku.

Vir: Kathpress
Foto: arhiv Družine (T.S.) / Fotografija je ilustrativna.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgobi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh