Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Potekali bodo »cepilni dnevi«

Za vas piše:
T. M.
Objava: 17. 12. 2021 / 14:47
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 17.12.2021 / 17:03
Ustavi predvajanje Nalaganje
Potekali bodo »cepilni dnevi«
Z akcijo želijo doseči čim večjo precepljenost. FOTO: Tatjana Splichal

Potekali bodo »cepilni dnevi«

Od nedelje do četrtka bo po državi potekala akcija Cepilni dnevi, s katero želijo doseči čim boljšo precepljenost. Med drugim bodo večjo dostopnost cepljenja proti koronavirusu zagotavljali s podaljšanim delovnim časom 62 cepilnih centrov.

Pri izvedbi akcije bosta sodelovala Civilna zaščita in Rdeči križ Slovenije, tudi s prevozi do cepilnih centrov.

Cepilni centri bodo odprti od 8. do 20. ure, ponekod tudi ponoči 

Cepilni centri bodo v teh dneh odprti od 8. do 20. ure, v vsaki statistični regiji bo na eni lokaciji cepljenje proti koronavirusu tudi ponoči, in sicer od 20. do 8. ure. 

Nočni cepili centri bodo v goriški, izolski, brežiški in celjski splošni bolnišnici, v zdravstvenih domovih Sežana, Postojna, Novo mesto, Slovenj Gradec, Murska Sobota in Maribor, pa tudi v obeh univerzitetnih kliničnih centrih in Kliniki Golnik.

Po besedah Janeza Poklukarja bo cepljenje po občinah potekalo na »lokalno najbolj sprejemljiv način«. V Tolminu tako na primer pripravljajo posebno telefonsko številko, na kateri se bo mogoče dogovoriti za brezplačni prevoz do cepilnega mesta.

V času cepilne akcije se (z izjemo cepljenja otrok v starostni skupini od pet do 11 let) na cepljenje ne bo treba naročiti, povsod bo omogočena tudi izbira cepiva.

Pri tem bodo pomagali tudi v vrstah Civilne zaščite in Rdečega križa. Poveljnik republiškega štaba Civilne zaščite Srečko Šestan podpira cepilno akcijo. Prepričan je, da bo velika večina županov izkoristila možnost, da akcijo podprejo in organizirajo s pomočjo zdravstvenih domov ter vseh sil za zaščito, reševanje in pomoč, ki jih imajo v lokalni skupnosti. 

Generalna sekretarka Rdečega križa Slovenije Cvetka Tomin je dejala, da spodbujajo vse ukrepe za to, da čim prej premagamo epidemijo koronavirusa. Rdeči križ s svojo mrežo pomaga v vseh lokalnih okoljih z obveščanjem prebivalcev, prevozi na cepilna mesta, usmerjanjem mobilnih enot, na cepilnih mestih pa pomagajo pri organizacijskih zadevah.

Kupi v trgovini

Za notranjo osvoboditev
Družbena vprašanja
14,94€
Nalaganje
Nazaj na vrh