Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Potrjenih največ okužb doslej [VIDEO]

Za vas piše:
T. M.
Objava: 03. 11. 2021 / 10:38
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 03.11.2021 / 12:11
Ustavi predvajanje Nalaganje
Potrjenih največ okužb doslej [VIDEO]
FOTO: Pexels.

Potrjenih največ okužb doslej [VIDEO]

V torek, 2. novembra je bilo v Sloveniji opravljenih 7722 PCR-testov in potrjenih 3456 okužb s koronavirusom. Pozitivnih je bilo 44,7 odstotka opravljenih testov.

Včeraj so opravili tudi 35.567 antigenskih testov, katerih pozitivne rezultate potrjujejo še s PCR-testiranjem. Po oceni NIJZ je v državi 29.354 aktivnih primerov okužbe. 

Gre za najvišje število dnevno potrjenih okužb od začetka epidemije.

Več kot 3000 okužb so v Sloveniji do zdaj potrdili le še 5. januarja, ko so jih zabeležili 3428, in 26. oktobra, ko so jih potrdili 3138.

A kljub naraščanju okužb s koronavirusom svetovalna skupina za covid-19 včeraj, 2. novembra, vladi ni predlagala 10-dnevnega popolnega zaprtja države. So pa predlagali druge zaostritve – strožji nadzor nad pogojem PCT, omejitev delovanja gostinskih lokalov, delo od doma za javni sektor.

Največja žarišča so v Celju, Kopru, Kranju in Brežicah in Ljubljani.

»Dodatni ukrepi, ki jih moramo sprejemati in ki posegajo tudi v našo svobodo, so potrebni zato, ker ne sledimo ukrepom, ki so učinkoviti v vseh državah Evrope, tam, kjer jih resno izvajajo,« je na včerajšnji novinarski konferenci dejal direktor NIJZ-ja Milan Krek. Omenil je tudi testiranje že cepljenih ljudi. Kaj bo sprejela vlada, bo znano v četrtek, 4. novembra. 

Z enim odmerkom cepiva proti koronavirusu je po podatkih NIJZ cepljenih 1.190.145 ljudi, z vsemi odmerki pa 1.120.575.

Razmere v državi so resne 

S tretjim odmerkom je bilo do sedaj cepljenih 51.530 oseb. O tretjem odmerku je danes, 3. novembra, na novinarski konferenci spregovorila Bojana Beović. Poudarila je, da so cepiva zelo učinkovita v preprečevanju hospitalizacij in hujših potekih bolezni. 

Tretji odmerek pa lahko uporabljamo na dva načina, in sicer pri imunsko oslabljenih osebah ter kot poživitveni odmerek, ki ga uporabljamo zaradi upadanja zaščite s časom.


Marsikdo je razočaran, ker zboli kljub cepljenju. Treba je vedeti, da učinek cepiv ni 100% odstoten, zato še posebej opozarjamo na pomen cepljenja čim večjega števila ljudi, s katerim bomo zmanjšali verjetnost, da bo virus do nas sploh prišel. (Bojana Beović) 

V bolnišnicah je po podatkih vlade trenutno 670 bolnikov, od tega 159 jih je na intenzivni negi. Za posledicami koronavirusa je umrlo 18 bolnikov. 

Predstavniki ministrstva za zdravje in vodstev bolnišnic so se dogovorili, da bo večina bolnišnic ukinila vse nenujne programe, hkrati pa bodo bolnišnice povečale številno navadnih in intenzivnih postelj. 

Kupi v trgovini

Za notranjo osvoboditev
Družbena vprašanja
14,94€
Nalaganje
Nazaj na vrh