Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Potrjenih skoraj 3000 okužb, Poklukar poziva k spoštovanju pogoja PCT

Za vas piše:
M. M.
Objava: 30. 10. 2021 / 12:29
Oznake: Covid
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.10.2021 / 12:38
Ustavi predvajanje Nalaganje
Potrjenih skoraj 3000 okužb, Poklukar poziva k spoštovanju pogoja PCT
Vrstijo se pozivi k omejitvi nenujnih stikov. FOTO: Tatjana Splichal

Potrjenih skoraj 3000 okužb, Poklukar poziva k spoštovanju pogoja PCT

Po vladnih podatkih so pri nas včeraj potrdili 2985 okužb z novim koronavirusom, kar ob 7604 opravljenih PCR testih pomeni, da jih je bilo pozitivnih več kot 39 odstotkov. Minister Poklukar ob tem spodbuja državljane k spoštovanju pogoja PCT.

Minister za zdravje Janez Poklukar je ob začetku prazničnega konca tedna pozval državljane na državljane naslovil prošnjo k spoštovanju pogoja preboleli, cepljeni, testirani (PCT), navaja STA. »Prosim in spodbujam vsakega posameznika, da ravnamo družbeno odgovorno, da sami zamejimo nenujne stike, še posebej z bolj ogroženimi posamezniki.«

Druženje priložnost za razmnoževanje virusa

Poklukar je nadaljeval z besedami: »Pred nami je praznični vikend, dan spomina na mrtve, ko se še posebej poklonimo svojim bližnjim in ljubljenim, ki jih žal ni več z nami. To je tudi čas, ko se običajno srečujemo tudi z bolj oddaljenimi sorodniki in znanci. Povsem naravno in prav je, še posebej po sedaj že skorajda dveh turbulentnih letih, da si želimo bližine soljudi.« Poudaril je, da je to odlična priložnost za virus, da še bolj zaokroži in se razmnožuje.

Obremenjenost bolnišnic

Tako kot včeraj državni sekretar Franc Vindišar, je tudi Poklukar opozoril na veliko obremenjenost naših bolnišnic, kjer zaradi zdravljenja covidnih bolnikov ukinjajo nekatere programe. Minister je zaradi razmer v bolnišnicah tudi župane pozval, naj pripomorejo k doslednemu izvajanju ukrepov PCT, prav tako se vrstijo pozivi, da ljudje čez praznike ostanejo doma in se izogibajo množičnih druženj ter obiskov nakupovalnih središč.

V bolnišnicah 561 covidnih bolnikov

V petek so pri nas ob 7604 opravljenih PCR-testih potrdili 2985 okužb, v bolnišnicah se zdravi 561 bolnikov s covidom, od tega 132 na intenzivnem oddelku, pri čemer ima najmlajši bolnik le 19 let. Sedemdnevno povprečje potrjenih primerov okužb znaša 2240.

Nalaganje
Nazaj na vrh