Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Potrjenih več kot 7000 okužb, v zdravstvu kritično pomanjkanje kadra

Za vas piše:
T. M.
Objava: 12. 01. 2022 / 14:40
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 12.01.2022 / 14:47
Ustavi predvajanje Nalaganje
Potrjenih več kot 7000 okužb, v zdravstvu kritično pomanjkanje kadra
Zaradi hitrega širjenja je virusa vse več zaposlenih v izolaciji ali karanteni. FOTO: Tatjana Splichal

Potrjenih več kot 7000 okužb, v zdravstvu kritično pomanjkanje kadra

V torek, 11. januarja, je bilo v Sloveniji ob 14.814 opravljenih PCR-testih potrjenih kar 7420 okužb s koronavirusom, kar je daleč največ dnevno potrjenih okužb od začetka epidemije.

Število potrjenih okužb je v ponedeljek prvič od začetka epidemije preseglo 5000 in je znašalo 5164, v torek pa so zabeležili še 2256 okužb več, torej 7420.

Delež pozitivnih izvidov je bil 50,1-odstoten.

Po podatkih vlade v bolnišnicah zdravijo 538 bolnikov, od tega jih 154 potrebuje intenzivno nego. Najmlajši bolnik na navadnem oddelku je star 27 let, na intenzivni negi pa 16 let, je objavila vlada. Včeraj je za posledicami koronavirusa umrlo 13 bolnikov.

Ponovno bodo potekali tudi cepilni dnevi

Od četrtka, 13. januarja, do sobote, 15. januarja, bodo znova potekali cepilni dnevi. Cepilni centri bodo odprti za vse brez naročanja, od 8. do 20. ure. 

Posvetovalna skupina za cepljenje pri NIJZ pod vodstvom Bojane Beović je sicer na sestanku 5. januarja sprejela stališče, da uvajanje obveznega cepljenja proti koronavirusu v dani situaciji ni primerno. Zaradi trenutne epidemiološke situacije pa člani skupine podpirajo takojšnjo uvedbo pogoja PC (preboleli, cepljeni). 

Člani skupine za pripravo na morebitne nove epidemične valove, ki bi povzročili veliko povečanje števila hospitalizacij bolnikov, hkrati predlagajo izdelavo operativnega načrta, ki bi omogočil učinkovito uvedbo in izvedbo obveznega cepljenja, so zapisali na spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje. 

Kritično pomanjkanje kadra 

Zdravstveni domovi in bolnišnice so pripravljeni na začetek tridnevne akcije Dnevi cepljenja. Močno pa jih skrbi, kako se bodo spoprijeli z vse večjim pomanjkanjem zdravstvenega kadra, saj je zaradi hitrega širjenja virusa tudi vse več zaposlenih v izolaciji ali karanteni.

Nalaganje
Nazaj na vrh