Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Potrjeno: Messi in Neymar podpisala za Athletica Vaticana!«

Za vas piše:
M. M. Š.
Objava: 24. 01. 2022 / 15:28
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 24.01.2022 / 15:43
Ustavi predvajanje Nalaganje
»Potrjeno: Messi in Neymar podpisala za Athletica Vaticana!«
Argentinski nogometni zvezdnik Lionel Messi in pomožni škof v Lyonu Emmanuel Gobilliard. FOTO: Twitter/Mgr E. Gobilliard

»Potrjeno: Messi in Neymar podpisala za Athletica Vaticana!«

Tako so na družbenem omrežju Twitter minuli konec tedna v šali zapisali na profilu Media Parisien in ob tem objavili fotografije nasmejanih nogometnih zvezdnikov z dresi vatikanske ekipe.

Argentinskemu nogometnemu zvezdniku in članu francoskega nogometnega kluba Paris Saint-Germain Lionelu Messiju je pomožni škof v Lyonu, Emmanuel Gobilliard, včeraj izročil dres z avtogramom papeža Frančiška, kot so sporočili iz vatikanskega športnega društva Athletica Vaticana.

FOTO: Twitter/zajem zaslona

Škof je ob tem zapisal: »Lionelu Messiju sem danes izročil prvi uradni vatikanski dres s podpisom papeža Frančiška in z njegovim blagoslovom. Kot veren človek mi je #Messi zaupal, kako pomemben se mu zdi takšen odnos. Nato sva skupaj molila.« Škof Gobilliard je poseben odposlanec Svetega sedeža za olimpijske igre v Parizu 2024.

Messi in škof Gobilliard. FOTO: Twitter/Mgr E. Gobilliard

Kot so po navedbah STA še sporočili iz vatikanskega športnega društva, je »izmenjava dresov med papežem in argentinskim zvezdnikom zdaj končana«: spomnili so, da je predsednik francoske vlade Jean Castex oktobra lani papežu podaril Messijev dres v barvah pariškega moštva s številko 30 in nogometaševim podpisom.

Neymar in škof Gobilliard. FOTO: Twitter/Mgr E. Gobilliard

Papež Frančišek, ki prihaja iz Argentine, je velik nogometni navdušenec in že od otroštva zvest navijač San Lorenza, nogometnega kluba iz Buenos Airesa. Lionel Messi in papež sta se prvič srečala avgusta 2013 v Vatikanu, pet mesecev po nastopu Frančiškovega pontifikata.

Papež podpisuje dres vatikanskega športnega društva. FOTO: Twitter/Mgr E. Gobilliard

Nalaganje
Nazaj na vrh