Zapri
Iskanje

»Potrjeno: Messi in Neymar podpisala za Athletica Vaticana!«

Za vas piše:
M. M. Š.
Objava: 24. 01. 2022 / 15:28
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 24.01.2022 / 15:43
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

»Potrjeno: Messi in Neymar podpisala za Athletica Vaticana!«

»Potrjeno: Messi in Neymar podpisala za Athletica Vaticana!«
Argentinski nogometni zvezdnik Lionel Messi in pomožni škof v Lyonu Emmanuel Gobilliard. FOTO: Twitter/Mgr E. Gobilliard
Tako so na družbenem omrežju Twitter minuli konec tedna v šali zapisali na profilu Media Parisien in ob tem objavili fotografije nasmejanih nogometnih zvezdnikov z dresi vatikanske ekipe.

Argentinskemu nogometnemu zvezdniku in članu francoskega nogometnega kluba Paris Saint-Germain Lionelu Messiju je pomožni škof v Lyonu, Emmanuel Gobilliard, včeraj izročil dres z avtogramom papeža Frančiška, kot so sporočili iz vatikanskega športnega društva Athletica Vaticana.

FOTO: Twitter/zajem zaslona

Škof je ob tem zapisal: »Lionelu Messiju sem danes izročil prvi uradni vatikanski dres s podpisom papeža Frančiška in z njegovim blagoslovom. Kot veren človek mi je #Messi zaupal, kako pomemben se mu zdi takšen odnos. Nato sva skupaj molila.« Škof Gobilliard je poseben odposlanec Svetega sedeža za olimpijske igre v Parizu 2024.

Messi in škof Gobilliard. FOTO: Twitter/Mgr E. Gobilliard

Kot so po navedbah STA še sporočili iz vatikanskega športnega društva, je »izmenjava dresov med papežem in argentinskim zvezdnikom zdaj končana«: spomnili so, da je predsednik francoske vlade Jean Castex oktobra lani papežu podaril Messijev dres v barvah pariškega moštva s številko 30 in nogometaševim podpisom.

Neymar in škof Gobilliard. FOTO: Twitter/Mgr E. Gobilliard

Papež Frančišek, ki prihaja iz Argentine, je velik nogometni navdušenec in že od otroštva zvest navijač San Lorenza, nogometnega kluba iz Buenos Airesa. Lionel Messi in papež sta se prvič srečala avgusta 2013 v Vatikanu, pet mesecev po nastopu Frančiškovega pontifikata.

Papež podpisuje dres vatikanskega športnega društva. FOTO: Twitter/Mgr E. Gobilliard

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh