Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nogometna zvezda Zlatan Ibrahimović v avdienci pri papežu

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 15. 12. 2021 / 12:07
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 15.12.2021 / 12:13
Ustavi predvajanje Nalaganje
Nogometna zvezda Zlatan Ibrahimović v avdienci pri papežu
Nogometaš milanskega nogometnega kluba je v Vatikanu obiskal svetega očeta. FOTO: Twitter/Zlatan Ibrahimović @Ibra_official

Nogometna zvezda Zlatan Ibrahimović v avdienci pri papežu

Papež Frančišek je v zasebno avdienco sprejel nogometno zvezdo Zlatana Ibrahimovića, igralca nogometnega kluba iz italijanskega Milana.

40-letni nogometaš s švedskim državljanstvom je sinoči na družbenem omrežju Twitter objavil fotografijo z obiska pri svetem očetu, ki prikazuje nasmejanega športnika ob voditelju vesoljne Katoliške cerkve.

Znani športnik je papežu podaril dres milanskega nogometnega moštva in izvod svojo nedavno objavljene biografije »Adrenalina«.

Ibrahimović je ob tem zapisal besedi »mir in ljubezen«. Kot je poročal italijanski časnik Gazzetta dello Sport, je športnik svetemu očetu podaril dres milanskega nogometnega moštva, katerega igralce v Italiji ljubkovalno imenujejo »Rossoneri«, in izvod svojo nedavno objavljene biografije »Adrenalina«. Nogometaš v njej med drugim opisuje, kako ga ljubezen in naklonjenost njegovih oboževalcev, pa tudi njihove negativne pripombe spodbujajo k še boljši igri. Knjiga pripoveduje zgodbo njegovih prvih štiridesetih let, Ibrahimović pa jo je papežu izročil osebno: »To je del moje zgodbe, vsebuje opis mojega življenja in prinaša drobno sporočilo.«

Kot so še zapisali v omenjenem časniku, je papež gostu zagotovil, da bo knjigo z veseljem prebral. Po njegovih besedah je šport »sporočilo človečnosti in veličine«. Sveti oče je nogometašu podaril knjigo z naslovom »Šport v smislu papeža Frančiška«. Kot znan ljubitelj nogometa papež tudi v obdobju koronaepidemije v Vatikanu pogosto sprejema najboljše predstavnike te športne panoge.

Nalaganje
Nazaj na vrh