Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vatikan: na voljo dresi »papeškega« nogometnega moštva

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 11. 09. 2021 / 07:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 10.09.2021 / 08:20
Ustavi predvajanje Nalaganje
Vatikan: na voljo dresi »papeškega« nogometnega moštva
Dresi vatikanskega nogometnega moštva so na voljo v spletni trgovini Vatikanskih muzejev FOTO: Vatican Media

Vatikan: na voljo dresi »papeškega« nogometnega moštva

Vatikansko nogometno moštvo sicer ne sodi med člane Svetovne nogometne zveze, kljub temu pa je njegovim podpornikom na voljo uradni dres omenjene ekipe, ki ga je mogoče naročiti v spletni trgovini Vatikanskih muzejev.

Vatikan namreč od konca letošnjega avgusta nad nogometom navdušenim katoličanom ponuja celo vrsto izdelkov, poroča spletni portal Vatican News.

Polovica izkupička od prodaje dresov bo namenjena človekoljubnim projektom.

Uradni dres vatikanskega moštva stane 37 evrov in je na voljo v različnih velikostih. Polovica izkupička od prodaje dresov bo namenjena človekoljubnim projektom. Poleg dresa so v novi zbirki na voljo še nahrbtniki in čepice z vatikanskim grbom.

Vatikansko nogometno izročilo

Vatikansko nogometno izročilo sega v leto 1521, ko so na dvorišču dvorca Belvedere v navzočnosti papeža Leona X. prvič odigrali tekmo predhodnice današnjega nogometa, neke vrste igro ragbija. Najstarejša še obstoječa nogometna ekipa Vatikana je leta 1966 ustanovljeno moštvo Vatikanskih muzejev. Svoje ekipe imajo tudi druge ustanove, kot je recimo švicarska garda, ki redno prirejajo prijateljske tekme.

Najstarejša še obstoječa nogometna ekipa Vatikana je leta 1966 ustanovljeno moštvo Vatikanskih muzejev.

Vsi so člani organizirane vatikanske nogometne lige. Poleg te obstaja še »Clericus Cup«, ki se ga udeležujejo moštva papeških univerz in bogoslovnih kolegijev v Rimu.

V mednarodnem okviru Vatikan sodi med redke države, ki niso članice Svetoven nogometne zveze Fifa. Med igralci ekipe, ki se pomerja z morebitnimi nasprotniki, je vedno tudi nekaj duhovnikov.

Nalaganje
Nazaj na vrh