Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Tudi Vatikan odslej član Mednarodne kolesarske zveze [VIDEO]

Za vas piše:
M. M. Š.
Objava: 02. 11. 2021 / 08:42
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 02.11.2021 / 08:52
Ustavi predvajanje Nalaganje
Tudi Vatikan odslej član Mednarodne kolesarske zveze [VIDEO]
Egan Bernal, letošnji zmagovalec dirke po Italiji, je papežu podaril svoje kolo FOTO: Vatican Media

Tudi Vatikan odslej član Mednarodne kolesarske zveze [VIDEO]

Vatikansko športno društvo Athletica Vaticana je postalo 200. član Mednarodne kolesarske zveze.


David Lappertent, predsednik Mednarodne kolesarske zveze, je potrdilo o članstvu osebno izročil kardinalu Gianfrancu Ravasiju, predsedniku Papeškega sveta za kulturo, pod okriljem katerega vatikansko atletsko društvo tudi deluje, poroča Radio Vatikan.

Pri slovesni izročitvi, ki so jo v sproščenem vzdušju opravili na sedežu omenjenega papeškega sveta v Vatikanu, sta bili navzoči tudi vnukinja znanega italijanskega kolesarja Gina Bartalija in hči Feliceja Gimondija, še enega italijanskega kolesarskega prvaka. Dogodka se je udeležil tudi škof Attilio Nostro, ki je kot župnik v Rimu ustanovil prvi oratorij, poimenovan po kolesarju Ginu Bartaliju, za katerega je bil leta 2018 odprt beatifikacijski postopek.

Zavetnica kolesarjev je Marija iz Ghisalla.

Kardinal Ravasi je spomnil na duhovno bližino, ki jo je Gino gojil do Marijinega svetišča na gori Ghisallo, tako imenovane Marije z Ghisalla, ki je zavetnica kolesarjev, spregovoril pa je tudi o kolesu kot pastoralnem sredstvu. Glede na posebnost in majhnost vatikanske stvarnosti je namen včlanjenosti v Mednarodno kolesarsko zvezo predvsem »podpirati kolesarstvo kot športno izkušnjo skupnosti, z veliko pozornostjo do razsežnosti služenja, zastonjskosti, vključevanja in solidarnosti«.

Vatikanska atletika je začela delovati pred tremi leti, ko so se povezali šporniki in športnice, ki so zaposleni v Vatikanu. Osnovni namen društva je biti kraj srečanja in dialoga z vsemi, z zavestjo, da je tudi šport način služenja.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh