Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Povečana policijska prisotnost v okolici šol

Za vas piše:
Marko Mesojedec
Objava: 08. 05. 2023 / 08:18
Oznake: Mladi, Slovenija, Šola
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 08.05.2023 / 08:58
Ustavi predvajanje Nalaganje
Povečana policijska prisotnost v okolici šol
Fotografija je simbolična. FOTO: Tatjana Splichal

Povečana policijska prisotnost v okolici šol

Glede na zadnja dogajanja v Srbiji, kjer je med mladimi izbruhnil val nasilja, med katerimi je bilo tudi streljanje, so se na slovenskem ministrstvu za vzgojo in izobraževanje sestali s predstavniki Policije in dogovorili za začasno povečano policijsko navzočnost v okolici šol.

»Naša dolžnost je, da v slovenskih v šolah postanemo še pozornejši na vse oblike pojavov, ki bi pri učencih ali dijakih utegnili nakazovati težave, ki bi jih sčasoma lahko občutili kot nepremostljive in bi jih morebiti lahko pahnili tudi v usodna dejanja,« menijo na pristojnem ministrstvu.

Na šole naslovili okrožnico

»Naš skupni cilj je vsem učencem, dijakom, staršem in zaposlenim v vzgojno-izobraževalnih zavodih zagotavljati občutek varnosti, ki je osnovni pogoj za normalno delujoče šolsko okolje.« Na ravnatelje osnovnih in srednjih šol je ministrstvo v petek naslovilo okrožnico s prošnjo, da se poslušamo, sprejemamo in konstruktivno pristopamo k reševanju vprašanj in stisk vseh, vključenih v šolski prostor.

Policisti v okolici šol

Predstavniki ministrstva za vzgojo in izobraževanje in predstavniki Policije so se zato v luči zadnjih tragičnih dogodkov v petek sestali in »dogovorili za začasno povečano policijsko navzočnost v okolici šol. Predstavniki Policije so pripravljeni tudi na sodelovanje z vodstvi šol, da bi se skupaj dogovarjali o možnostih zgodnjega odkrivanja tveganja za morebitne pojave nasilja«.

Varno, urejeno in spodbudno okolje

Kot še poudarjajo na ministrstvu, je odgovornost vseh vpetih v izvajanje vzgojno-izobraževalnega procesa, da spoštujejo predpisane protokole obravnave nasilja v šolah, ob tem pa pristope glede na dogajanje ves čas izboljšujejo. »Moralna dolžnost vseh tistih, ki vzgajajo in izobražujejo otroke, tako doma kot v šoli, pa je, da poskrbijo za varno, urejeno, zdravo in spodbudno okolje, v katerem bodo imeli otroci in mladostniki kar največ možnosti za zdrav in vsestranski osebni razvoj.«

Nalaganje
Nazaj na vrh