Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pozdravne besede nadškofa Urana na romanju bolnikov in invalidov na Brezje

Objava: 23. 06. 2008 / 08:11
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Pozdravne besede nadškofa Urana na romanju bolnikov in invalidov na Brezje

Spoštovana gospoda škofa msgr. dr. Jurij Bizjak in msgr. dr. Peter Štumpf, dragi duhovniki in diakoni, bogoslužni sodelavci, dragi bratje in sestre tukaj na Brezjah in pri radijskih sprejemnikih!

Vsi preizkušani prihajamo k Mariji, pa tudi Marija prihaja k nam. Danes je ob 40. slovenskem romanju bolnikov, invalidov in ostarelih z nami tudi Fatimska Marija romarica, ki je na obisku v Stični.

Na začetku svete daritve vse zbrane v narodnem Marijinem svetišču prisrčno pozdravljam in želim, da bi Gospod po Marijini priprošnji blagoslovil vaše življenje, sprejel vaše bolečine in trpljenje za rast Božjega kraljestva, posebej za naše družine in duhovne poklice.

Zahvaljujem se organizatorjem in sodelavcem, zlasti mesečniku Ognjišče, ki tovrstno romanje na tretjo junijsko soboto organizira že štiridesetič zapored. V Sloveniji narodni dan bolnikov obhajamo junija, vesoljna Cerkev pa ga praznuje na god lurške Matere Božje, 11. februarja.

Zahvaljujem se tudi škofu Štumpfu, ki nas bo nagovoril v homiliji, in vsem, ki so pripomogli, da smo se v tako velikem številu zbrali na jubilejnem romanju bolnikov, invalidov in ostarelih na Brezjah.

Začnimo sveto mašo v veri, da »more Marija stati na vseh poteh vsakdanjega življenja,« kakor je dejal Božji služabnik Janez Pavel II. in priznajmo ter obžalujmo svoje grehe.


msgr. Alojz Uran
ljubljanski nadškof – metropolit

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh