Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V Združenju Onko Net bi sodelovali pri obravnavi ukrajinskih onkoloških bolnikov

Za vas piše:
M. M.
Objava: 21. 03. 2022 / 17:30
Oznake: Zdravje, Ukrajina
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 21.03.2022 / 17:38
Ustavi predvajanje Nalaganje
V Združenju Onko Net bi sodelovali pri obravnavi ukrajinskih onkoloških bolnikov
Nekateri so morali zapustiti svoj dom v slabem zdravstvenem stanju. FOTO: Pexels

V Združenju Onko Net bi sodelovali pri obravnavi ukrajinskih onkoloških bolnikov

V Združenju slovenskih organizacij bolnikov z rakom Onko Net so pozvali ministra za zdravje Janeza Poklukarja in odgovorne zdravstvene institucije, da čim prej pregledajo možnosti za nastanitev ukrajinskih kroničnih, tudi onkoloških bolnikov v Sloveniji.

Kot poudarjajo, so predstavniki društev onkoloških bolnikov pripravljeni sodelovati pri reševanju težav tovrstnih ukrajinskih bolnikov.

Koliko postelj na razpolago?

V združenju Onko Net so zdravstvenega ministra in odgovorne zdravstvene institucije pozvali, naj opredelijo čim bolj natančno število bolnikov, ki jih lahko obravnavajo v Sloveniji in število postelj, ki bodo v Sloveniji na razpolago bolnikom iz Ukrajine, poroča STA. Ob tem se zavzemajo, da bi čim prej poskrbeli tudi za tiste onkološke bolnike, ki nujno potrebujejo nadaljevanje zdravljenja. Nekateri namreč ne potrebujejo hospitalizacije in bi obiskali bolnišnico le za prejemanje terapije.

S skupnimi moči za zdravje ljudi

Kot menijo, »je v tem trenutku izjemno pomembno, da s skupnimi močmi poskrbimo za ljudi, ki so morali zapustiti svoje domove, poleg tega pa se soočajo še z zdravstvenimi težavami.« Ob tem poudarjajo, da ne smemo pozabiti na redno in ustrezno obravnavo slovenskih bolnikov.

Sestanek zdravstvenih ministrov EU

V združenju so spomnili, da sta evropska komisarka za zdravje in varno hrano Stella Kyriakides in francoski minister za solidarnost in zdravje Olivier Véran na sestanku, ki je bil prejšnji teden, vse ministre za zdravje v EU pozvala, naj pripravijo načrte in sporočijo, koliko bolnikov lahko sprejme posamezna država. Največ beguncev je sicer trenutno na Poljskem, Slovaškem, Madžarskem in v Romuniji, med katerimi so tudi onkološki bolniki.

Kupi v trgovini

Akcija
Glukozna revolucija
Zdravje
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh