Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Poziv materam ruskih vojakov: ne pustite svojim otrokom v Ukrajino!

Za vas piše:
S. V.
Objava: 04. 03. 2022 / 07:32
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 04.03.2022 / 09:09
Ustavi predvajanje Nalaganje
Poziv materam ruskih vojakov: ne pustite svojim otrokom v Ukrajino!
Metropolit Kliment je škof Ukrajinske pravoslavne Cerkve, Simferopol pa je kulturno in upravno središče Krima. FOTO: Twitter/zajem zaslona

Poziv materam ruskih vojakov: ne pustite svojim otrokom v Ukrajino!

Že skoraj tristo duhovnikov in diakonov Ruske pravoslavne Cerkve se je podpisalo pod nagovor, v katerem pozivajo k premirju in zaustavitvi vojne v Ukrajini.

Klicom k premirju in takojšnji zaustavitvi ognja se pridružuje tudi Kliment, metropolit Simferopola in Krima:

Želim se obrniti na ruske matere. Vaši otroci, ki ste jih ljubile, vzgajale in v katere ste polagale upanje, so se spremenili v ubijalce. V Ukrajini je vojna! Vaši otroci streljajo na mirne civiliste. Ubijajo ženske, ubijajo otroke.

Obračam se na vas: v vaših močeh je zaustaviti to brezumje. Pridite po svoje otroke! Ne pustite otrokom v Ukrajino! Pridite po tiste, ki so ujeti. Ustavite tiste, ki sedijo v tankih. Pridite po trupla ubitih. V šestih dneh vojne je že več kot šest tisoč ubitih. Z grozo me navdajajo ideologi, dejavni na socialnih omrežjih in televiziji, ki govorijo, da se v Ukrajini nič ne dogaja, čeprav vedo, kaj se v resnici dogaja.

Z grozo me navdajajo ideologi, dejavni na socialnih omrežjih in televiziji, ki govorijo, da se v Ukrajini nič ne dogaja, čeprav vedo, kaj se v resnici dogaja.

Najbolj strašno je to, da večino trupel ne boste prepoznale, ampak se jih bo lahko razpoznalo le po DNK s posmrtnih ostankov. Kaj vam bodo vrnili? Koga vam bodo vrnili? Rodile ste svoje otroke – za kaj? Da bi umrli v Ukrajini v vlogi ubijalcev?

Zaustavite vojno! Ve ste matere, vam je Bog dal skrivnost roditi otroka. Največje gorje je, ko mati pokoplje svoje otroke. Za menoj je podoba Kristusa; Bogorodica je objokovala smrt svojega Sina, Boga. Vse to je prišlo k vam domov. Zdramite se!

Pozor: Posnetek vsebuje občutljive prizore

Nalaganje
Nazaj na vrh