Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Praški kardinal: Odlična pomoč ob poplavah rešila številne cerkve

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 11. 06. 2013 / 13:42
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Praški kardinal: Odlična pomoč ob poplavah rešila številne cerkve

Sinoči so Karlov most v Pragi ponovno odprli za pešce.

Praški nadškof kardinal Dominik Duka se je v pismu predsedniku češke vlade Petru Necasu in številnim češkim ministrom zahvalil za hitro in priročno pomoč, ki so jo z vladne strani nudili v času poplav ob močnem deževju v preteklih dneh. Zaradi učinkovite pomoči je bilo rešenih tudi precej cerkva in kulturnih spomenikov.

'Povsem očitno' je, kako je vsem organizacijam vključno z vlado uspelo na podlagi dosedanjih izkušenj ustvariti učinkovit sistem za pomoč ob naravnih nesrečah, je zapisal kardinal Duka. V tem trenutku je predstavnikom katoliške Cerkve jasno, 'da iz teh razlogov – namreč profesionalno nudene pomoči – svoje usluge in pomoč lahko nudimo šele v obdobju po poplavah'.

Čeprav usihajoča gladina reke Vltave v Pragi in okolici ne predstavlja več neposredne poplavne nevarnosti, se tamkajšnji prebivalci še vedno bojijo novih močnih nalivov. Minulo nedeljo so v Pragi s precejšnjimi omejitvami ponovno zagnali promet s podzemno železnico, sinoči pa so Karlov most v Pragi ponovno odprli za pešce.

Število poplav na Češkem je od začetka 21. stoletja že preseglo skupno število tovrstnih naravnih nesreč v celotnem 20. stoletju. Ker se kljub nujnim opozorilom nekateri posamezniki še vedno odpravljajo na vožnjo s kajaki tudi v izredno hudih nalivih, naj bi v času povišanja vodne gladine po vsej državi veljala prepoved kakršnega koli vodnega prometa. Z izboljšanim nadzorom pa naj bi preprečili tatvine v zapuščenih domovih in kmetijah.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh