Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pravi junaki so otroci Pediatične klinike

Za vas piše:
Helena Adamič
Objava: 31. 08. 2021 / 17:02
Oznake: Covid, Koronavirus
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 31.08.2021 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje
Pravi junaki so otroci Pediatične klinike
Začenja se šolsko leto, tudi za otroke v bolnišnicah, ne le šolah, je potrebno zagotoviti varno jesen. FOTO: Ministrstvo za zdravje.

Pravi junaki so otroci Pediatične klinike

Pravi borci so otroci v stavbi za mano, je po obisku Pediatrične klinike v Ljubljani dejal minister za zdravje Janez Poklukar. V preteklem letu so tam obravnavali več otrok s posledicami covida-19.

Z včerajšnjim dnem so po Sloveniji zaradi koronavirusa v bolnišnicah odprli dodatne covid oddelke. Virus se je namreč spet pričel širiti in čeprav s strahom, je potrebno gledati proti jeseni. Minister je sicer zagotovil, da delajo vse v njihovi moči, da se lanski scenarij prepreči, sporočajo z Ministrstva za zdravje.

Danes si sicer bolj kot z novim valom koronavirusa učenci belijo glavo z začetkom novega šolskega leta, a sesti v šolske klopi se danes zdi razkošje, saj nihče ne more z gotovostjo trditi, kaj se bo zgodilo jeseni. Minister Poklukar je na obisku tudi povedal, da si vsi želimo vrnitve v stare tirnice, a se tudi zavedamo, da ime zdravje, še posebej zdravje najšibkejših otrok, vedno prednost.

Otroci v stavbi za mano so pravi borci, pogumni junaki. Od njih se lahko veliko naučimo. A jih hkrati moramo zaščititi. (Janez Poklukar)

V preteklem letu so na ljubljanski Pediatrični kliniki obravnavali več otrok z večorganskim vnetnim sindromom in vnetjem drobnih žil. Obe stanji sta težki in posledica covida-19, a se jo da preprečiti s cepljenjem.

»Otroci v stavbi za mano so pravi borci, pogumni junaki. Od njih se lahko veliko naučimo. A jih hkrati moramo zaščititi.« To nam sicer lahko uspe z zadostno precepljenosti, prej kot se je zavemo, prej se lahko vrnemo v staro življenje.

Nalaganje
Nazaj na vrh