Zapri
Iskanje

»Pravice otrok so v imenu naprednosti in prebujenosti poteptane v blato«

Za vas piše:
Spletno uredništvo
Objava: 23. 09. 2022 / 09:47
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 23.09.2022 / 10:23
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

»Pravice otrok so v imenu naprednosti in prebujenosti poteptane v blato«

»Pravice otrok so v imenu naprednosti in prebujenosti poteptane v blato«
Na napovedane spremembe družinskega zakonika so se odzvali tudi v Civilni iniciativi Prebudimo Slovenijo. FOTO: Tatjana Splichal
V Državnem zboru Republike Slovenije se bodo poslanci v kratkem odločali o spremembah Družinskega zakonika, v katerem naj bi ukinili zakonsko zvezo žene in moža in jo nadomestili s poljubno zvezo dveh oseb, kar naj bi omogočilo tudi posvojitve otrok biološko neplodnim parom.

Na napovedane spremembe so se odzvali tudi v Civilni iniciativi Prebudimo Slovenijo: pod izjavo za javnost v podporo družini se je podpisala njena predsednica Vlasta Doležal Rus.

Civilna iniciativa Prebudimo Slovenijo: izjava v podporo družini

V Državnem zboru Republike Slovenije se bodo poslanci v kratkem odločali o spremembah Družinskega zakonika, v katerem naj bi ukinili zakonsko zvezo žene in moža in jo nadomestili s poljubno zvezo dveh oseb, ki jo glede na spol predstavlja koncept LGBTQIA+. S tem bi parom, ki pripadajo skupini LGBTQIA in so biološko neplodni, z zakonom omogočili tudi posvojitev otrok. Poleg tega namerava sedanja parlamentarna večina sprejeti pravno podlago za uvedbo LGBTQIA+ vzgoje v vrtce in šole.

Ne gre za bolj ali manj obrobne spremembe, temveč za poseg v jedro, v samo dušo človeške biti.

V civilni iniciativi Prebudimo Slovenijo menimo, da bi Državni zbor s tako odločitvijo prestopil meje civilizacije, ki jo je človek mukoma gradil že več tisoč let. Pri tem ne gre za bolj ali manj obrobne spremembe, temveč za poseg v jedro, v samo dušo človeške biti. Iz nerazumne zamere do sveta človek današnjega dne brezobzirno napada bitje, ki se ne more braniti, ki ne more zbežati in je prijokalo v ta svet po podaritvi moža in žene.

Ob vsej vehemenci zagovarjanja človekovih pravic, zgoščenih v formuli LGBTQIA+, so tako pravice otrok, rojenih in nerojenih, v imenu naprednosti in prebujenosti ne samo grobo kršene, temveč poteptane v blato. Na mesto spodbujanja in negovanja zglednega zakonskega stanu se otrokom jemlje pravica do življenja v družini. S pravico istospolnih parov do posvojitve otrok pa jim jemljemo pravico do očeta in matere.

Sleherni mladostnik na naporni poti do oblikovanja lastne identitete potrebuje zrelo družinsko okolje, modre učitelje in v primeru odklonov prvovrstne strokovnjake.

Zavedamo se, kako naporna je pot slehernega mladostnika do oblikovanja lastne identitete. Na tej poti potrebuje zrelo družinsko okolje, modre učitelje in v primeru odklonov prvovrstne strokovnjake. Že v preteklosti izglasovan referendum o družinskem zakoniku je pokazal, da večina odgovornih državljanov Slovenije meni, da s to pobudo ne gre hiteti, še več, treba jo je zavrniti. Njena uveljavitev bo povzročila nepopravljivo škodo.

V CI Prebudimo Slovenijo pozivamo vse deležnike, da se odrečejo tej tvegani in nevarni odločitvi. Tudi mi vabimo vse ljudi, ki jim je mar zdravje družine in naroda, da se pridružijo shodu za družino pred parlamentom 27. septembra 2022 ob 17. uri ter Pohodu za življenje 1. oktobra ob 9.30 z začetkom na Prešernovem trgu.

Za CI Prebudimo Slovenijo

Vlasta Doležal Rus, predsednica

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh