Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pravoslavna Cerkev v Moskvi izdala Sveto pismo v uzbeškem jeziku

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 11. 06. 2014 / 06:37
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:15
Ustavi predvajanje Nalaganje

Pravoslavna Cerkev v Moskvi izdala Sveto pismo v uzbeškem jeziku

Številne ponudbe za azijske priseljence.

Misijonska komisija Moskovskega škofijskega sveta ruske pravoslavne Cerkve je izdala prevod Svetega pisma v uzbeški jezik. Sveto pismo naj bi razdeljevali med uzbeške priseljence in njihove družine. Kot je poročala človekoljubna ustanova Pro Oriente, je predsednik Misijonske komisije, redovnik Dimitrij Peršin, v letošnjem januarju na okrogli mizi v državnem parlamentu izrekel pobudo, da bi morala ruska država podpirati projekt izdajanja Svetih pisem v centralnoazijskih jezikih.



Po Peršinovih besedah je pomembno, da so tudi v teh jezikih dostopne znanstveno in književno dovršene, obenem pa v ljudem znani jezik prevedene izdaje Svetega pisma: »To je naš odgovor na družbene zahteve po kulturni integraciji gostujočih delavcev. Naš odgovor ni nasilen, je le ponudba vsem tistim, ki se nam približajo.«

Ruska pravoslavna Cerkev v Moskvi priseljencem iz centralnoazijskega prostora med drugim nudi tečaje ruskega jezika, osnovne tečaje o ruski kulturi in zakonodaji, vodene oglede najpomembnejših zgradb v prestolnici in možnosti konverzacije. Ob tem so pisne predloge, denimo učbeniki, prevedeni tudi v vse najpomembnejše centralnoazijske jezike.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh