Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Praznovanje pri Sv. Petru pri Mariboru

Za vas piše:
Danica Knuplež
Objava: 05. 07. 2023 / 09:39
Oznake: Cerkev, Maša, Praznik
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 05.07.2023 / 09:45
Ustavi predvajanje Nalaganje
Praznovanje pri Sv. Petru pri Mariboru
Sv. mašo je vodil duhovnik Rok Vinko Žlender. FOTO: Žan Kelbič

Praznovanje pri Sv. Petru pri Mariboru

V nedeljo, 2. julija, smo v župniji Sv. Peter v Malečniku pri Mariboru s slovesno sv. mašo zaključili praznovanje ob godu našega župnijskega zavetnika. Sv. mašo je vodil duhovnik Rok Vinko Žlender, njegova mama je naša krajanka, zato smo ga bili še toliko bolj veseli.

Pri maši so sodelovali praporščaki društev, ki delujejo v našem kraju, s prepevanjem je sv. daritev obogatil gostujoči mešani pevski zbor župnije Sv. Rešnjega telesa iz Maribora. Naša velika baročna cerkevje bila skoraj premajhna za vse vernike. Po sv. maši smo preživeli prijetne urice ob glasbi na Glaserjevi ploščadi, kjer so za obložene mize poskrbele članice društva Malečniških gospodinj in društva vinarjev. Ves mesec junij so ob krajevnem prazniku Petrovo potekale razne delavnice in dogodki, ki so povezovali vse krajane, male in velike, verne in neverne. 

Glede na to, da je v naši župniji v letih med 1843 in 1889 služboval častni kanonik Marko Glaser in so njegova dela za kraj in župnijo velikega pomena, je bil letos po sklepu ŽPS podeljen Glaserjev srebrnik. Zaslužil si ga je domačin Rafael Kocbek, neumorni in skrbni župljan, saj je delo njegovih rok vidno v urejenem okolju cerkve, gospodarskega poslopja in župnišča. Vsi župljani smo mu hvaležni za njegov prostovoljni doprinos k urejenosti naše župnije.

Kupi v trgovini

Peter/Pavel
Za otroke
4,99€
Nalaganje
Nazaj na vrh