Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pred Rogličem kraljevska etapa

Za vas piše:
Marko Mesojedec
Objava: 02. 09. 2021 / 07:29
Oznake: Šport
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 02.09.2021 / 07:40
Ustavi predvajanje Nalaganje
Pred Rogličem kraljevska etapa
Roglič ima po 17. etapi več kot dve minuti prednosti pred zasledovalci. FOTO: FB Kolesarska zveza Slovenije

Pred Rogličem kraljevska etapa

Slovenski olimpijski prvak v vožnji na čas Primož Roglič je včeraj z izjemno vožnjo vnovič oblekel rdečo majico na dirki po Španiji, danes pa je pred njim in njegovimi tekmeci nova, dobrih 162 kilometrov dolga etapa.

Roglič je z včerajšnjo vožnjo pokazal, da namerava še tretjič zapored osvojiti špansko La Vuelto. Do konca so še štiri etape, danes pa je pred kolesarji 18. etapa od Salasa do vrha Altu d'El Gamoniteira. Po napovedih poznavalcev gre za brutalen klanec, ki po povprečnem naklonu spominja na sloviti Angliru, povzema STA.

Povprečen naklon skoraj 10 odstotkov

Vzpon Gamoniteiru je dolg 14,6 km s povprečnim naklonom 9,8 %. Pred zadnjim klancem se bodo morali kolesarji spoprijeti še z dvema zahtevnima vzponoma na Puertu de San Llaurienzu (9,9 km/8,6 %) in Altu de la Cobertoria (7,9 km/8,6 %), zato današnjo traso mnogi imenujejo kraljevska etapa.

Današnja 18. etapa se začne okrog 13. ure, najboljši pa bodo v cilju predvidoma ob 17.30.

Kdo so najbližji zasledovalci?

Slovenski kolesarski junak iz Tokia ima pred drugouvrščenim, domačinom Enricom Masom, več kot dve minuti prednosti, pred tretjeuvrščenim, Kolumbijcem Miguelom Angelom Lopezom pa že več kot tri minute. La Vuleta se končuje v nedeljo s slabih 34 kilometrov dolgim kronometrom.


Nalaganje
Nazaj na vrh