Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Primož Roglič je olimpijski prvak v kronometru

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 28. 07. 2021 / 10:10
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 28.07.2021 / 11:44
Ustavi predvajanje Nalaganje
Primož Roglič je olimpijski prvak v kronometru
»Neverjetno, kako se vse obrne, če človek verjame v svoje delo.« FOTO: Facebook/SloveniaOlympicTeam

Primož Roglič je olimpijski prvak v kronometru

Vrhunski slovenski kolesar je danes v Tokiu osvojil zlato olimpijsko kolajno v vožnji na kronometer.

V prvem odzivu po veličastni zmagi v olimpijskem Tokiu je Primož Roglič za Televizijo Slovenija povedal, da je neverjetno, kako se vse obrne, če človek verjame v svoje delo. Zmage se neizmerno veseli, komaj dojema, da mu je uspelo. Znova je poudaril, da sicer ni specialist za kronometer, ampak da je bila današnja vožnja resnično izjemna.

Sicer nisem specialist za kronometer, ampak današnja vožnja je bila resnično izjemna.

Zlato Rogliču, srebro Nizozemcu Dumoulinu in bron Avstralcu Dennisu

Primož je v cilju za več kot minuto prehitel vse tekmece. Na drugo mesto se je uvrstil Nizozemec Tom Dumoulin, olimpijski bron v kronometru pa je osvojil Avstralec Rohan Dennis.

Po zmagi na olimpijskem kronometru FOTO: Facebook/SloveniaOlympicTeam

Kot poroča STA, je Primoževo zlato 27. medalja za Slovenijo na poletnih olimpijskih igrah v času samostojne države. Na igrah v Tokiu so pred Primožem kolajne osvojili kolesar Tadej Pogačar, ki je dosegel bron na cestni dirki, kanuist Benjamin Savšek je osvojil zlato, Tina Trstenjak v judu pa srebrno kolajno.

Roglič je pri prvem vmesnem času med vsemi zabeležil drugi najboljši čas, za pol sekunde je bil hitrejši le svetovni prvak, Italijan Filippo Ganna. Zmago je slavil s časom 55:04 minute in kar za minuto in sekundo prehitel drugouvrščenega Dumoulina.

Hauptman: današnji nastop Primoža Rogliča je bil »fenomenalen«

Selektor slovenske olimpijske kolesarske reprezentance Andrej Hauptman je po današnji tekmi na kronometer povedal, da se veseli dveh osvojenih olimpijskih odličij. Kot je dejal, je z ekipo, kakršna je trenutno slovenska kolesarska reprezentanca, mogoče vse, današnji nastop Primoža Rogliča pa je označil za »fenomenalen«.

Na vprašanje časnikarke, kako je bilo Primoža med vožnjo spremljati iz avta, je Hauptman povedal, da so trepetali na vsakem ovinku; budno so spremljali tekmece in bili z vsakim kilometrom bolj mirni, saj je bila Primoževa prednost vedno večja. Našemu prvaku so med vožnjo sporočali, kakšni so ovinki, kje so cestni jaški ali kakršne koli prepreke, kakšni so časovni zaostanki njegovih tekmecev, sicer pa niso imeli veliko dela.

Živimo kolesarske sanje!

Hauptman resnično občuduje Primoževo osredinjenost na današnjo vožnjo. Kot je še dejal, so vsi fantje v reprezentanci »veliki šampioni«, mednje pa seveda sodi tudi Primož. »Živimo kolesarske sanje,« je za Televizijo Slovenija izjavil naš selektor: »Zlata olimpijska medalja v kronometru … ne vemo več, kje so meje, kaj dosti več težko storimo … veselimo se trenutka!«

Trening pred olimpijskim nastopom FOTO: Facebook/PrimožRoglič

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh