Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Roglič bo branil zmago na dirki po Španiji, Pogačarja ne bo

Za vas piše:
M. M. Š.
Objava: 05. 08. 2021 / 13:20
Oznake: Družba, Šport
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 05.08.2021 / 13:35
Ustavi predvajanje Nalaganje
Roglič bo branil zmago na dirki po Španiji, Pogačarja ne bo
Slovenska kolesarska asa Primož Roglič in Tadej Pogačar FOTO: arhiv Družine/AFP

Roglič bo branil zmago na dirki po Španiji, Pogačarja ne bo

Olimpijski prvak v kronometru, slovenski vrhunski kolesar Primož Roglič, bo uradno branil zmago na dirki po Španiji.

Njegovo moštvo Jumbo-Visma je informacijo objavilo na družbenih omrežjih. Kot poroča STA, pa je naš bronasti olimpijec v cestni dirki, Tadej Pogačar, danes na Instagramu uradno potrdil, da se letošnje dirke po Španiji ne bo udeležil.

To so napovedovali že nekaj časa, predvsem po drugi zmagi na dirki po Franciji ter poznejšem uspešnem nastopu na olimpijskih igrah v Tokiu. Iz njegove ekipe za odnose z javnostmi so že pred dnevi sporočili, da v petek, 13. avgusta, ob 17. uri in 30 minut zanj pripravljajo sprejem v domači Komendi, start Vuelte pa je naslednji dan, 14. avgusta.

Zaenkrat torej na seznamu za nastop na dirki po Španiji od Slovencev ostajajo branilec zmage na Vuelti Primož Roglič (Jumbo-Visma), Jan Tratnik (Bahrain Victorious) in Pogačarjev moštveni kolega pri UAE Team Emirates Jan Polanc.

Na dirki po Španiji bodo od Slovencev nastopili Primož Roglič, Jan Tratnik in Jan Polanc.

Ekipa Jumbo-Visme je danes na družbenih omrežjih potrdila, da bo Roglič letos poskusil ubraniti naziv prvaka na španski dirki, ob njem pa bodo v ekipi še Američan Sepp Kuss, Belgijec Nathan van Hooydonck ter Nizozemci Robert Gesink, Steven Kruijswijk, Koen Bouwman, Lennard Hofstede in Sam Oomen.

Primož Roglič je Vuelto osvojil leta 2019, Pogačar je bil takrat tretji, lani pa je v napetem zaključku prehitel letošnjega zmagovalca cestne dirke na olimpijskih igrah, Ekvadorca Richarda Carapaza. Na letošnji Vuelti bo njegov glavni tekmec najverjetneje letošnji zmagovalec Gira, Kolumbijec Egan Bernal.

Tadej Pogačar bo sezono zaključil na dirki po Lombardiji.

Tadej Pogačar se bo po nastopu na olimpijskih igrah po počitku v Sloveniji najprej odpravil na enodnevno dirko po Bretanji, ki jo prirejajo 29. avgusta v Plouayu. Cilji v zadnjem delu sezone bodo podrejeni predvsem nastopom na evropskem in svetovnem prvenstvu ter jesenskim italijanskim klasikam.

Na evropskem prvenstvu bodo kolesarji nastopali v Italiji v Trentu od 8. do 12. septembra, na svetovnem prvenstvu pa v Belgiji v Flandriji med 19. in 26. septembrom.

Velik cilj zaključka sezone bo za dvakratnega zmagovalca Toura tudi nastop na zadnjem od petih kolesarskih spomenikov na dirki po Lombardiji. Letos je enega že dobil, ko je konec aprila zmagal na dirki Liege - Bastogne - Liege.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh