Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Preden sem te upodobil

Za vas piše:
Tine Golež
Objava: 07. 02. 2024 / 20:10
Čas branja: 8 minut
Nazadnje Posodobljeno: 07.02.2024 / 21:54
Preden sem te upodobil
Molitev pred tekmo – v ZDA so tak obred prav po Timu Tebowu poimenovali »Tebowing«. FOTO: Wikimedia/Ed Clemente Photography

Preden sem te upodobil

O človeku, ki je zelo dobro našel svoje poslanstvo.

Za letos imam pripravljenih kar nekaj prispevkov, v katerih so se evropski vladarji in drugi, ki so bili sicer kristjani, bolj slabo izkazali. Naj se zato prvi prispevek loti bolj svetle zgodbe. In ta še kako globoko sega v današnji čas, saj je navsezadnje glavni junak celo mlajši od mene.

Tim Tebow

Pri nas si bolj slabo predstavljamo, kako zelo misijonarske so nekatere protestantske veroizpovedi v ZDA. Tam potem kar vsa družina spremlja misijonarja in z njim živi v oddaljeni deželi. Točno to je veljalo tudi za družino s štirimi otroki.

Leta 1986 so tako živeli na Filipinih. Seveda so spremljali dogajanje v rodnih ZDA, kjer so v tistih letih že dobrih deset let zakonito pobijali nerojene. Številka se je povzpela na več kot milijon na leto. Oče je zato molil, da bi jim Bog naklonil še enega otroka, ki naj bi postal pridigar. Zanj je izbral ime Timotej (Tim), ki ga sestavljata besedi čast(iti) in Bog.

Nosečnost je bila že od...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh