Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Predpremiera Hobita v Cineplexxih

Za vas piše:
Katja Cingerle
Objava: 09. 12. 2014 / 11:56
Oznake: Družba
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:21
Ustavi predvajanje Nalaganje
Predpremiera Hobita v Cineplexxih

Predpremiera Hobita v Cineplexxih

Največji ljubitelji Hobita bodo na svoj račun prišli že minuto čez polnoč.

Še pred uradno premiero v Sloveniji (11. decembra 2014) si lahko zadnji del trilogije Hobit, podnaslovljen Bitka petih vojska ogledate v Cineplexxih Kranj, Maribor, Celje in Koper ter v Ljubljani v Cankarjevem domu in manjših kinematografih po Sloveniji (Domžale, Vrhnika, Trbovlje, Ptuj, Slovenj Gradec, Rogaška Slatina, Škofja Loka, Radovljica, Zagorje ob Savi, Velenje, Sežana, Šmarje pri Jelšah, Slovenska Bistrica in Krško).

Hobitovi oboževalci se v kinematografe odpravite ponoči, saj bo domišljijska pustolovščina v noči s srede (10. 12.) na četrtek (11. 12.) ob 00.01 uri. Sicer pa Hobit Bitka petih vojska v slovenske kinematografe prihaja 11. decembra 2014 v distribuciji Blitz Film & Video Distribution.



Filmski spektakel je režiral trikratni oskarjevec Peter Jackson, zgodba pa je prirejena po knjižni predlogi J. R. R. Tolkiena.

Smrtonosna sila je osvobojena

Hobit: Bitka petih vojska je zadnja veličastna pustolovščina Bilba Bisagina (Martin Freeman), Thorina Hrastoščita (Richard Armitage) in druščine škratov, ki so si od zmaja Smauga (Benedict Cumberbatch) priborili nazaj svojo domovino, a so pri tem nehote osvobodili smrtonosno silo. Razbesneli Smaug svoj ognjeni bes znese nad nemočnimi možmi, ženskami in otroki Jezernega mesta.



Thorin podleže zmajski bolezni in v iskanju legendarnega dragulja »kamen gore« žrtvuje prijateljstvo in čast. Bilbo, ki prijatelju ne zna pomagati, da bi ga srečala pamet, je prisiljen sprejeti skrajno in nevarno odločitev, pri tem pa se ne zaveda, da se obetajo še hujše nevarnosti. V Srednji svet se je namreč vrnil starodavni sovrag: princ teme Sauron nad Samotno goro pošlje legije orkov. Nad vse bolj razplamteli spopad se zgrinja tema in škrati, vilini in ljudje se morajo odločiti – ali se združijo ali pa jih čaka poguba. Bilbo se nenadoma v bitki petih mogočnih vojska bojuje za svoje lastno življenje in za življenje svojih prijateljev.



Trilogija Hobit podaja zgodbo Srednjega sveta 60 let pred dogajanjem v Gospodarju prstanov, ki ga je Peter Jackson s svojo ekipo na velika platna prenesel v nadvse uspešni trilogiji z oskarjem nagrajenim filmom Gospodar prstanov: Kraljeva vrnitev. Igrajo še Ian McKellen, Evangeline Lilly, Luke Evans, Lee Pace, Benedict Cumberbatch, Aidan Turner, Stephen Fry, Ryan Gage, Cate Blanchett, Ian Holm, Christopher Lee, Hugo Weaving, Orlando Bloom in drugi. Scenarij so na podlagi Tolkienevega dela pripravili Fran Walsh, Philippa Boyens, Peter Jackson in Guillermo del Toro. Jackson je film z Carolynne Cunningham, Zanom Weinerjem in Fran Walsh tudi produciral, izza kamer pa so mu pomagali direktor fotografije Andrew Lesnie, scenograf Dan Hennah in skladatelj Howard Shore.

Neizrečeno krščansko sporočilo

Lani je pri založbi Družina izšla knjiga mednarodno priznanega poznavalca Tolkiena, Devina Browna Hobit, Neizrečeno krščansko sporočilo, ki jo je prevedel Leon Jagodic, spremno besedo pa je napisal Samo Skralovnik. V njej avtor razkriva globino Tolkienove misli: "Kristjan sem in seveda bo to, kar pišem, izhajalo iz tega bistvenega stališča." Devin Brown je raziskal krščansko sporočilo v Hobitu, njegov namen in moralnost Tolkienovega dela. Med drugim ugotavlja, da so v svetu, polnem pohlepa, odločilne za zmago dobrega vrednote, kot sta osebna odgovornost in sprejemanje pravih odločitev.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh