Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Predsednik države želi postati tudi Gregor Bezenšek ml. [VIDEO]

Za vas piše:
Marko Mesojedec
Objava: 06. 07. 2022 / 11:32
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 06.07.2022 / 11:37
Ustavi predvajanje Nalaganje
Predsednik države želi postati tudi Gregor Bezenšek ml. [VIDEO]
Slogan Gregorja Bezenška ml. v predsedniški tekmi, ki bo kandidiral kot neodvisni kandidat, je: »Za ljudi do neba«. FOTO: Zajem zaslona/Youtube

Predsednik države želi postati tudi Gregor Bezenšek ml. [VIDEO]

Gregor Bezenšek ml. je 39-letni akademski glasbenik, humanitarec in mož. Z ženo Nino imata dva otroka. »Sem velik domoljub, človekoljub, ki si želi skozi plemenita in moralna dejanja še naprej v naši družbi skozi funkcijo predsednika države prispevati in pomagati še v obsežnejši obliki,« je med drugim poudaril v uvodni predstavitvi na današnji novinarski konferenci.

Bezenšek v glasbenem svetu nastopa pod imenom SoulGreg Artist, zaposlen je v oblikovalskem studiu MediaVibre in umetniško-kulturnem zavodu Eksena Record, bil je med ustanovitelji društva Viljem Julijan. Zakoncema Bezenšek se je namreč leta 2016 rodil sin Viljem Julijan, ki je umrl za izredno redko neozdravljivo boleznijo.

Empatija in odločnost

Vsakemu človeku želi dati priznanje, mesto in veljavo, »še posebej pa se bom zavzemal za pravice vseh najranljivejših skupin, enako kot sem se že sedaj, za otroke z redkimi boleznimi in njihove družine. V primeru izvolitve bom predsednik z veliko mero empatije in iskrene odločnosti«, je dejal.

Pisana družba neštetih odtenkov

Kot poudarja, smo družba različnih jezikov, etničnih skupin, moralnih pogledov, verskih in ideoloških prepričanj ter različnih političnih opredelitev, torej družba neštetih odtenkov. »Smo takšni in drugačni, revni in bogati, močni in nemočni, uspešni in neuspešni, a bistvo je, da se vsak trenutek zavedamo le ene stvari, to je, da smo vsi ljudje, krvavi pod kožo in združeni v en narod, ki mu pravimo Slovenci.«

V primeru izvolitve bom predsednik z veliko mero empatije in iskrene odločnosti.

V težkih časih pomembna dialog in sodelovanje

Po njegovih besedah sta dialog in diplomacija pot, ki omogočata sožitje, varnost in mir. »Trenutno ni čas za filozofiranje in podtikanja, še manj za sovraštvo in prepire. Če bomo kot narod želeli napredovati in preživeti v krizah, ki so že tu ali so na poti k nam, se bomo morali kot narod najprej spraviti,« dodaja Bezenšek, ki rešitev in napredek vidi le v sodelovanju in povezanosti.

Z ženo ustanovila društvo Viljem Julijan

Delu javnosti je sicer dobro zgodba zakoncev Bezenšek, ki se jima je leta 2016 rodil sin Viljem Julijan z izredno redko neozdravljivo boleznijo, gangliozidozo GM-1. V svojem kratkem življenju je postal glasnik otrok z redkimi, neozdravljivimi, smrtonosnimi ali zelo težkimi boleznimi. Ustanovila sta društvo Viljem Julijan in sedaj nesebično pomagata družinam, ki so se znašle v podobni situaciji. Leta 2020 sta svojo življenjsko preizkušnjo predstavila tudi bralcem Naše družine.

Nalaganje
Nazaj na vrh