Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Predsednik italijanske vlade pri papežu Frančišku

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 05. 07. 2013 / 06:54
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 19.06.2021 / 10:40
Ustavi predvajanje Nalaganje
Predsednik italijanske vlade pri papežu Frančišku

Predsednik italijanske vlade pri papežu Frančišku

Novi italijanski premier Enrico Letta je s svetim očetom spregovoril o trenutnem položaju v državi in o vlogi Italije v Evropi.

Skromnost papeža Frančiška je očitno nalezljiva tudi za italijanske politike: včeraj je papeža Frančiška poleg novega predsednika italijanske vlade Enrica Lette obiskal tudi novi župan mesta Rim, 58-letni Ignazio Marino, v Vatikan pa se je pripeljal kar s kolesom.

Med vožnjo od Kapitola do Vatikana so Marina spremljali trije policisti, dva izmed njih prav tako na kolesu. Že ob nastopu položaja sredi letošnjega junija je Marino po prestolnici potoval s kolesom. Po avdienci za novega župana se je papež Frančišek sestal še z njegovim predhodnikom Giannijem Alemannom.

Pred nekdanjim in novim rimskim županom pa je sveti oče v avdienco sprejel novega predsednika italijanske vlade, Enrica Letto. Član levosredinske stranke PD je položaj nastopil 28. aprila letos. V središču pogovorov na srečanju je bil trenutni položaj v državi, vloga Italije v Evropi, odnosi med Cerkvijo in državo, pa tudi mednarodne teme, še posebej položaj na Bližnjem Vzhodu. Po avdienci pri svetem očetu se je Letta sestal še z vatikanskim državnim tajnikom kardinalom Tarcisiem Bertonejem in s tajnikom za odnose z državami nadškofom Dominiqueom Mambertijem.

Italija se je znašla v najdaljšem obdobju recesije od konca druge svetovne vojne. Brezposelnost je dosegla že rekordno stopnjo. V vladni koaliciji je prišlo do ostrega spora zaradi davka na nepremičnine, ki ga je uvedel nekdanji premier Monti. Desnosredinski tabor kljub prazni javni blagajni zahteva odpravo omenjenega davka.

Vir: Kathpress / RV

Foto: news.va


Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh