Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Predsednik Pahor ob dnevu strpnosti za dvig ravni javne razprave

Za vas piše:
M. M. Š.
Objava: 16. 11. 2021 / 18:43
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 16.11.2021 / 18:59
Ustavi predvajanje Nalaganje
Predsednik Pahor ob dnevu strpnosti za dvig ravni javne razprave
»Vsi skupaj se držimo zlatega pravila 'nikoli ne stori drugemu nič takega, kar ne bi želel, da drugi stori tebi'« FOTO: Tatjana Splichal

Predsednik Pahor ob dnevu strpnosti za dvig ravni javne razprave

Danes obhajamo mednarodni dan strpnosti, ki opominja na spoštovanje, sprejemanje in hvaležnost do bogate raznolikosti kultur po vsem svetu.

Ob letošnjem mednarodnem dnevu strpnosti so bila po navedbah STA posebej v ospredju opozorila o pomenu strpnosti pri soočanju in premagovanju epidemije koronavirusne bolezni.

Ne smemo dopustiti, da bi nestrpnost razkrojila našo skupnost, zato je treba nujno dvigniti raven javne razprave.

Po besedah predsednika republike Boruta Pahorja današnji mednarodni dan strpnosti obeležujemo v razmerah, »ko se med nami ne širi samo huda nalezljiva bolezen covid-19, temveč se nevarno širi tudi huda nestrpnost«. Pahor opozarja kako ne smemo dopustiti, da bi nestrpnost razkrojila našo skupnost, zato je treba nujno dvigniti raven javne razprave.

Kot je poudaril predsednik Pahor, bo to »povrnilo medsebojno spoštovanje in zaupanje ter okrepilo vero v solidarnost, ki je bistvenega pomena za našo skupnost«. Sporočilo državljanom je zaključil s pozivom, »da se vsi skupaj držimo zlatega pravila 'nikoli ne stori drugemu nič takega, kar ne bi želel, da drugi stori tebi'. Ostanimo skupaj!«

Nalaganje
Nazaj na vrh