Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Predsednik Pahor sprejel diamantne maturante

Za vas piše:
T. M.
Objava: 09. 10. 2021 / 17:34
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 09.10.2021 / 17:38
Ustavi predvajanje Nalaganje
Predsednik Pahor sprejel diamantne maturante
»Ta oder je najvišji in najlepši razgledni stolp na našo prihodnost.« FOTO: Danijel Novakovič, STA.

Predsednik Pahor sprejel diamantne maturante

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je danes, 9. oktobra, priredil sprejem za diamantne maturantke in maturante.

Predsednik Pahor in ministrica za izobraževanje, znanost in šport Republike Slovenije dr. Simona Kustec sta danes na Brdu pri Kranju sprejela diamantne maturantke in maturante, ki so na splošni ali poklicni maturi 2021 dosegli vse možne točke. 

Predsednik je v svojem nagovoru vsem diamantnim maturantkam in maturantom čestital za njihov izjemen šolski uspeh. »Ta oder je najvišji in najlepši razgledni stolp na našo prihodnost,« je dejal in dodal, da je znanje odločilnega pomena, a sta za uspeh pomembna tudi vztrajnost in pogum. 

Zbrane je nagovorila še ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr. Simona Kustec. Po njenih besedah je letos 210 maturantov in maturantk doseglo vse možne točke, 12 na mednarodni, 18 na splošni in 180 na poklicni maturi.

Kamorkoli vas bo zanesla pot, ne pozabite ostati zvesti sebi, svojemu razumu in srcu. Drznite si, tvegajte, bodite pogumni, tudi ko boste odšli po nova znanja, izkušnje, prijateljstva v tujino, kasneje na prva delovna mesta. Pomagajte drug drugemu, sodelujte, spoštujte vse, ki vas vodijo in podpirajo na vaših poteh znanja. (Simona Kustec)

V imenu maturantk in maturantov je spregovorila Lara Račnik z Gimnazije in Srednje kemijske šole Ruše. V glasbenem programu so nastopili dijaki tretjega in četrtega letnika za jazz in zabavno glasbo Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana pod mentorstvom prof. Ivana Špacapana. Vokalistki Nušo Bezjak in Evo Kovačič so spremljali Maj Špacapan, Vasja Caharija in Jaka Podgornik.


Kupi v trgovini

Tvoj šepet 2023
Za mladino
8,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh