Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sedem občin prejelo certifikat mladim prijazna občina

Za vas piše:
M. M.
Objava: 07. 10. 2021 / 14:22
Oznake: Mladi, Občina
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 07.10.2021 / 14:28
Ustavi predvajanje Nalaganje
Sedem občin prejelo certifikat mladim prijazna občina
Na današnji slovesnosti. FOTO: Tamino Petelinšek/STA

Sedem občin prejelo certifikat mladim prijazna občina

Ob 10-letnici programa Mladim prijazna občina je potekala slovesnost, na kateri je predsednik države Borut Pahor Inštitutu za mladinsko politiko Ajdovščina vročil zahvalo za spodbujanje mladinskih politik in skupnih projektov med mladimi in občino. Ob tem je sedem občin prejelo certifikat mladim prijazna občina.

Certifikat mladim prijazna občina je priznanje samoupravnim lokalnim skupnostim, ki uspešno izvajajo ukrepe, usmerjene v integracijo vedno novih generacij mladih v posamezne dele življenja družbe, predvsem pa v spodbujanje čim hitrejšega osamosvajanja mladih.

Mlade obdržati v domačih skupnostih

Predsednik Pahor je v nagovoru izpostavil trud občin, da bi obdržale mlade ljudi doma. »To prizadevanje na ravni lokalne skupnosti res lahko vidimo,« je dejal predsednik in poudaril še, da so se razvojne politike občin, ki v svojih programih naslavljajo izzive mlade generacije, izkazale kot uspešne razvojne politike.

Certifikat mladim prijazna občina je danes prejelo sedem občin: Mestna občina Slovenj Gradec, Občina Mežica, Občina Ormož, Občina Kočevje, Občina Medvode, Občina Semič in Občina Sežana.

»Podaljšanje veljavnosti«

Certifikat mladim prijazna občina za novo 4-letno obdobje pa so prejele: Mestna občina Koper, Mestna občina Novo mesto, Mestna občina Ljubljana, Mestna občina Velenje, Občina Sevnica, Občina Radlje ob Dravi, Občina Grosuplje, Občina Radovljica, Občina Jesenice, Občina Gornja Radgona, Občina Krško, Občina Ajdovščina, Občina Ravne na Koroškem, Občina Trzin, Občina Žalec in Občina Šentjur.

Kupi v trgovini

Mavrični izzivi
Veroučni pripomočki
9,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh