Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Predsednik Pahor: »Vi ste znak, da je mogoče vse«

Za vas piše:
T. M.
Objava: 31. 05. 2022 / 15:02
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 31.05.2022 / 15:07
Ustavi predvajanje Nalaganje
Predsednik Pahor: »Vi ste znak, da je mogoče vse«
Predsednik Pahor je danes sprejel slovenske udeležence 24. olimpijade gluhih. FOTO: Tamino Petelinšek/STA

Predsednik Pahor: »Vi ste znak, da je mogoče vse«

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je danes sprejel udeležence 24. poletne olimpijade gluhih, ki je potekala sredi maja v Braziliji.

Štiri izjemna odličja 

Slovenijo so zastopali dve športnici in dva športnika, ki so dosegli izjemne olimpijske dosežke in se v domovino vrnili s štirimi odličji. 

Leja Glojnarič je osvojila dve zlati medalji, in sicer v mnogoboju in skoku v višino; Iris Breganski je osvojila dve bronasti medalji, prav tako v mnogoboju in skoku v višino; Marino Kegl je v močni teniški konkurenci dosegel častitljivo 4. mesto, Tadej Enci pa je dosegel odlično 11. mesto v teku na 400 metrov. 

Izjemnih uspehov ni mogoče doseči brez odrekanj, treninga, znanja in talenta. FOTO: Tamino Petelinšek/STA

Predsednik republike je športnicama in športnikoma čestital za olimpijske uspehe in odlične nastope, posebej pa je izpostavil vlogo staršev, mentorjev in trenerjev, ki mladim športnicam in športnikom stojijo ob strani in jih spremljajo na njihovih življenjskih in kariernih poteh. 

Dejal je še, da športnice in športniki skupnost navdihujejo in nas učijo, da v življenju in športu izjemnih uspehov ni mogoče doseči brez odrekanj, treninga, znanja in talenta.

Sprejema so se udeležili tudi predstavniki Zveze za šport invalidov Slovenije – Slovenskega paralimpijskega komiteja.

»Rekla sem si, da bom zmogla do konca« 

Vtise z največjega tekmovanja za gluhe na svetu je v imenu športnic in športnikov predstavila Leja Glojnarič in se predsedniku republike zahvalila za sprejem. 

»Rada bi vam povedala, da je bila to moja prva olimpijada. Zelo vesela, navdušena in ponosna sem nase, da sem domov prinesla dve medalji. Rekla sem si, da bom zmogla do konca in tako sem prišla do cilja in osvojila zlati medalji,« je priložnostni nagovor sklenila 20-letna olimpijka iz Brežic.

Sprejema so se udeležili tudi učenke in učenci Zavoda za gluhe in naglušne Ljubljana, ki imajo v športnikih velik navdih.

Anton Petrič, strokovni sodelavec Zveze društev gluhih in naglušnih Slovenije, je ob predstavitvi ekipe poudaril, da so mladi Slovenki in Slovenca dosegli odlične rezultate v konkurenci 2.800 športnikov iz vseh držav sveta, njihov uspeh pa je največji po letu 1990, ko so tedanji smučarji osvojili 7 medalj. 

Z letošnjim rezultatom se je Slovenija uvrstila med države, ki imajo največ zlatih medalj. 

Nalaganje
Nazaj na vrh