Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Predsednik vlade Robert Golob obiskal Sveti sedež

Za vas piše:
Kaja Zupanc
Objava: 17. 12. 2022 / 14:02
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 18.12.2022 / 07:11
Ustavi predvajanje Nalaganje
Predsednik vlade Robert Golob obiskal Sveti sedež
Srečanje predsednika vlade s papežem Frančiškom. FOTO: Fb Vlada RS

Predsednik vlade Robert Golob obiskal Sveti sedež

Papež Frančišek je danes v Vatikanu v zasebno avdienco sprejel slovenskega premierja Roberta Goloba. Med pogovorom sta izpostavila dobre dvostranske odnose med Slovenijo in Svetim sedežem ter izrazila željo po nadaljevanju sodelovanja. Govorila sta tudi o pozitivnem prispevku katoliške cerkve slovenski družbi.

Pri Svetem sedežu so med drugim izpostavili širitev Evropske unije na države Zahodnega Balkana ter vojno v Ukrajini in njene posledice za Evropo.


Sveti oče je predsedniku vlade podaril delo iz brona z uprizoritvijo otroka, ki dviguje drugega otroka, z napisom LJUBITI, DVIGNITI, razne papeževe dokumente in knjigo Statio Orbis 27. marca 2020. Robert Golob pa je papežu podaril potico, kopijo kljuke NUK-a arhitekta Plečnika in majico slovensko-argentinskega nogometaša Vombergarja.

Golob se je nato srečal s kardinalom Pietrom Parolinom, državnim tajnikom, ki ga je spremljal nadškof msgr. Paul Richard Gallagher, tajnik za odnose z državami in mednarodnimi organizacijami, poroča Vatican News.

FOTO: Fb Vlada RS

Premier si je po pogovoru ogledal tudi Sikstinsko kapelo in Raffaelove sobane.

Nalaganje
Nazaj na vrh