Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Predsednik Vučić nadškofu Hočevarju: »Beograd bo vedno vaš dom!«

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 14. 12. 2022 / 13:56
Oznake: Predsednik, Svet, Škof
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 14.12.2022 / 16:05
Ustavi predvajanje Nalaganje
Predsednik Vučić nadškofu Hočevarju: »Beograd bo vedno vaš dom!«
Poslovilni obisk nadškofa Stanislava Hočevarja pri srbskem predsedniku Aleksandru Vučiću. FOTO: IG Aleksandar Vučić

Predsednik Vučić nadškofu Hočevarju: »Beograd bo vedno vaš dom!«

Srbski predsednik Aleksandar Vučić je včeraj na poslovilni obisk sprejel beograjskega nadškofa metropolita msgr. Stanislava Hočevarja.

Prvi mož Srbije se je nadškofu Stanislavu Hočevarju, ki je bil dobri dve desetletji na čelu beograjske nadškofije, zahvalil za njegovo »zavzemanje za širjenje strpnosti med skupnostmi in promocijo najvišjih krščanskih vrednot«. Ob tej priložnosti mu je predsednik Aleksandar Vučić zatrdil, da bo Beograd vedno »njegov dom«.

Predsednikova zahvala nadškofu

»Nadškofu Hočevarju sem se zahvalil za njegovo zavzemanje za širjenje miru, edinosti in duha strpnosti med našimi skupnostmi, pa tudi za priložnost bolje spoznati najvišje vrednote, ki smo jih kristjani deležni tudi v teh težkih časih,« je izpostavil predsednik Vučić. »Beograd bo vedno vaš dom,« je še nagovoril msgr. Hočevarja.

Naslednik ustoličen minulo soboto

Pred dobrim mesecem dni, v začetku letošnjega novembra, je sicer apostolska nunciatura v Srbiji sporočila, da je papež Frančišek sprejel Hočevarjevo odstopno izjavo zaradi upokojitve, na njegovo mesto pa imenoval dovčerajšnjega zrenjaninskega škofa msgr. dr. Ladislava Nemeta, ki je bil uradno ustoličen minulo soboto v katedrali Marijinega vnebovzetja v Beogradu.

Predaja škofovske palice

Slovesnosti se je poleg predstavnikov Rimokatoliške cerkve in vernikov udeležil tudi srbski patriarh Porfirije, ki je zaželel mir in vse dobro tudi nadškofu Stanislavu Hočevarju. Ta je v uvodnem nagovoru vse zbrane povabil v objem novega nadškofa, nato pa mu je predal škofovsko palico in tako uradno tudi prestol beograjske nadškofije.

Nalaganje
Nazaj na vrh