Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Predstavili spominsko medaljo ob papeževem obisku Brazilije

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 24. 07. 2013 / 08:32
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:12
Ustavi predvajanje Nalaganje
Predstavili spominsko medaljo ob papeževem obisku Brazilije

Predstavili spominsko medaljo ob papeževem obisku Brazilije

Po besedah kardinala Bertoneja je medalja 'razlog več, da s hvaležnostjo živimo te zgodovinske dni'.

Pod znamenitim kipom Kristusa Odrešenika na Corcovadu, ki z razprtimi rokami objema mesto Rio de Janeiro, so včeraj dopoldne predstavili spominsko medaljo, izdano ob prvem apostolskem obisku papeža Frančiška v Braziliji. Slovesnosti so se udeležili vatikanski državni tajnik kardinal Tarcisio Bertone, predsednik Papeškega sveta za laike kardinal Stanislaw Rylko in nadškof Ria de Janeira Orani Joăo Tempesta. Ker je bil včerajšnji dan namenjen počitku svetega očeta, se papež Frančišek dogodka ni udeležil.

»Medalja ima na prednji strani podobo papeža Frančiška, veselega in nasmejanega, kar izraža njegovo bližino narodu in preprostost njegovih gest, ki so od prvega trenutka izvolitve za rimskega škofa osvojile ves svet,« je med slovesnostjo povedal kardinal Bertone. Na drugi strani medalje je podoba katedrale sv. Sebastijana v Riu de Janeiru in bazilike Naše Gospe iz Aparecide, ki simbolizirata obe mesti, Rio in Aparecido.

Kardinal Bertone je še dejal, kako bi morala biti spominska medalja razlog več, da hvaležnostjo živimo te zgodovinske dni v Braziliji. Spomnil je na Frančiškove besede v Guanabari, ko je povedal, kako razlog za njegov prihod v Brazilijo ni drugega kot to, da prižge plamen bratske ljubezni, ki bo plamtel v vsakem srcu, še posebej v srcih mladih, v gotovosti, da je mladost okno, skozi katero prihodnost vstopa v svet. »In ravno zato, ker si vsi želimo boljši svet, je nujno staviti na mlade,« je dodal kardinal. »Zato smo ob tej kovinski medalji s podobo papeža Frančiška poklicani, da besede, ki nam jih bo namenil v teh dneh, ostanejo vkovane v naših mislih in naših srcih.«



Vir: Radio Vatikan

Foto: splet / Wikipedia


Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh