Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Predstavili zbirko psalmov »Gospodu gre moja hvalnica«

Za vas piše:
C. O.
Objava: 28. 10. 2023 / 08:34
Oznake: Dogodek, Kultura
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 03.11.2023 / 09:34
Ustavi predvajanje Nalaganje
Predstavili zbirko psalmov »Gospodu gre moja hvalnica«
Z leve: strokovna vodja Zavoda za cerkveno glasbo Cecilija Oblonšek, skladateljica Katarina Vidmar, p. Vid Lisjak in ljubljanski pomožni škof Anton Jamnik. FOTO: Luka Hrgarek

Predstavili zbirko psalmov »Gospodu gre moja hvalnica«

Zavod za cerkveno glasbo je v petek popoldne, 27. oktobra, v sodelovanju z Orglarsko šolo v Ljubljani in Teološko fakulteto Ljubljana pripravil predstavitev zbirke psalmov »Gospodu gre moja hvalnica« avtorice Katarine Vidmar.

V kapeli Svetega Križa Teološke fakultete v Ljubljani so učenci in učitelji orglarske šole predstavili uglasbitve psalmov iz zbirke, občinstvo pa je odpeve prepevalo skupaj z njimi, slišali pa smo tudi psalm v duetu skladateljice in p. Vida Lisjaka.

FOTO: Osebni arhiv škofa Jamnika

Po uvodnih besedah strokovne vodje Zavoda za cerkveno glasbo Cecilije Oblonšek je skladateljica Katarina Vidmar podelila z nami situacije, na kak način so nastali nekateri izmed psalmov. Med prepevanjem smo premišljevali o pomenu péte Božje besede. 

FOTO: Luka Hrgarek

Veseli smo bili podpore naših škofov in dekana Teološke fakultete, ki so zaradi zadržanosti izrazili spodbudo ob predstavitvi, s svojim obiskom in navdušenjem pa nas je razveselil pomožni škof dr. Anton Jamnik, ki je na koncu predstavitve podelil blagoslov in nas opogumil z nekaj mislimi o pomenu liturgične glasbe.

Kupi v trgovini

Akcija
Psalmi za pare
Molitveniki
25,00€ 22,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh