Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Predstavitev dobrodelnih akcij Slovenske Karitas

Objava: 22. 08. 2012 / 10:11
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Predstavitev dobrodelnih akcij Slovenske Karitas

Slovenska Karitas je danes predstavila dobrodelni akciji z naslovom ‘Za srce Afrike’ in ‘Z delom do dostojnega življenja’, na predstavitvi za medije pa so spregovorili tudi o projektih mednarodnega razvojnega sodelovanja, ki jih Karitas izvaja ob sofinanciranju Ministrstva za zunanje zadeve RS.

Slovenska Karitas je danes v Ljubljani priredila tiskovno konferenco, na kateri so predstavili dobrodelni akciji z naslovom ‘Za srce Afrike’ in ‘Z delom do dostojnega življenja’, spregovorili pa so tudi o projektih mednarodnega razvojnega sodelovanja, ki jih Karitas izvaja ob sofinanciranju Ministrstva za zunanje zadeve RS.

Akcija 'Za srce Afrike' letos poteka že sedmo leto. Zbrana sredstva namenjajo razvojnim projektom na področju oskrbe z vodo, zdravstva in šolstva, ki jih Karitas izvaja v sodelovanju s slovenskimi misijonarji v osrednjem delu Afrike.

S trajno mesečno podporo družinam v Afriki so preko akcije ‘Z delom do dostojnega življenja’ v Afriki začeli v letu 2010. Glavni namen akcije je, da družina s pomočjo lastnega dela in zaslužka dostojno preživi, ima dostop do zdravil in šolskih potrebščin. Pobudo podpira 249 darovalcev, ki pomagajo 132 družinam z Madagaskarja ter iz Ruande in Burundija.

Akciji in projekte so predstavili Imre Jerebic in Jana Lampe s Slovenske Karitas, Mitja Štrukelj z Ministrstva za zunanje zadeve RS kot generalni direktor Direktorata za mednarodno razvojno sodelovanje in humanitarno pomoč, ter Ana in Jože Sirc, člana družine, ki trajno podpira družino v Afriki.

Dodatne informacije so na voljo na spletnem naslovu http://www.karitas.si/mednarodna-pomoc/humanitarna-in-razvojna-pomoc-afrika/.


Obvestilo povzemamo po spletni strani SŠK.

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh