Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Predstavitev Fakultete za poslovne vede na informativnih dnevih

Objava: 17. 02. 2010 / 08:22
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

Predstavitev Fakultete za poslovne vede na informativnih dnevih

V predmetniku FPV so poudarjene humanistične vsebine, usmerjene k oblikovanju etičnega poslovnega odločanja

Fakulteta za poslovne vede (FPV), prva fakulteta nastajajoče katoliške univerze, je v petek, 12., in v soboto, 13. februarja 2010, na informativnih dnevih predstavila univerzitetni študij poslovnih ved, ki ga razpisuje v študijskem letu 2010/2011. Predstavnik SŠK ljubljanski pomožni škof msgr. dr. Anton Jamnik, dekanica FPV dr. Slavka Kavčič, člana akademskega zbora dr. Stanislav Koželj in dr. Marjan Odar ter predstavnik upravnega odbora mag. Andrej Naglič so izpostavili prednosti omenjenega študija. Te se kažejo v vsebini študijskega programa, ki je nastal na osnovi potreb v praksi. Znanje s področja poslovnih ved se bo podajalo celovito, kar bo prispevalo k doseganju želenih ciljev in predvidenih usposobljenosti diplomanta. V predmetniku so poudarjene humanistične vsebine, usmerjene k oblikovanju etičnega poslovnega odločanja. Povezava poslovnih, filozofskih, pravnih in komunikoloških predmetov ponuja študij, primeren za kandidate, ki jih zanima delo v podjetjih, finančnih institucijah, državni upravi, javnih zavodih (npr. bolnišnice in šole), nepridobitnih organizacijah, novinarstvu ali v okviru samostojne računovodske in revizorske dejavnosti.

Poleg vsebinske zaokroženosti študijskega programa bo ena od njegovih prednosti dejstvo, da množičen študij ni predviden, kar bo učiteljem omogočalo, da se bodo v pedagoškem procesu bolj celostno posvečali študentom, jih individualno vodili in jim pomagali k temu, da bodo študij zaključili v predvidenem roku. Študij bo potekal dinamično in interaktivno, mednarodno povezovanje in stiki s prakso bodo tesnejši kot na fakultetah, kjer delo poteka z večjim številom študentov.

Predstavniki vodstva Katoliškega inštituta so se v soboto, 13. februarja 2010, v Ljubljani tudi srečali s p. Pierbattistom Pizzaballom OFM, kustosom Svete dežele, ki je bil na obisku v Sloveniji. Kustos vodi skupnost, ki v več državah Bližnjega vzhoda skrbi za ohranjanje krščanske dejavnosti in kulturne dediščine, vodi številne izobraževalne institucije, pospešuje medverski dialog in izvaja obsežno karitativno dejavnost pomoči ljudem v stiski. Pogovarjali so se o možnostih sodelovanja Katoliškega inštituta v prostovoljnih organizacijah na Bližnjem vzhodu, zlasti v okviru splošnokoristne dejavnosti FPV. Univerzitetni program namreč poudarja pomen solidarnosti in družbene odgovornosti, ki presega meje nacionalnega in regijskega prostora.

Predstavitev FPV si lahko ogledate na spletnem naslovu http://www.druzina.si/icd/spletnastran.nsf/all/8C6B8C236163B089C12576BF003C79EF?OpenDocument

Na fotografiji: dekanica FPV dr. Slavka Kavčič in ljubljanski pomožni škof msgr. dr. Anton Jamnik

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh