Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Predstavitev knjige Pijem, torej sem na Slovenskem festivalu vin

Za vas piše:
Spletno uredništvo
Objava: 11. 11. 2022 / 09:40
Oznake: Dogodek, Knjiga
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 11.11.2022 / 09:55
Ustavi predvajanje Nalaganje
Predstavitev knjige Pijem, torej sem na Slovenskem festivalu vin
Predstavitev knjige bo v četrtek, 17. novembra, v Ljubljani.

Predstavitev knjige Pijem, torej sem na Slovenskem festivalu vin

V okviru 24. Slovenskega festivala vin, ki bo potekal 17. in 18. novembra v Cankarjevem domu, bodo obiskovalcem predstavili tudi knjigo Rogerja Scrutona z naslovom »Pijem, torej sem«.

»V tej knjigi razpravljam o vinu kot spremljevalcu filozofije in o filozofiji kot o stranskem učinku vina. Prepričan sem, da je vino odlična spremljava za hrano, a da je še boljša spremljava za misel. Saj se spričo razmišljanja ob vinu lahko naučimo ne le piti v mislih, pač pa misliti v požirkih,« je o knjigi in vinu zapisal Roger Scruton.

Vino je preverba ideje

Kar zadeva življenje, je vino preverba ideje – predhodni vzorec, ki nakazuje dolgoročni umski učinek, meni Scruton: »Vino, če ga pijemo v pravem trenutku, na pravem kraju in v pravi družbi, je pot do meditacije in glasnik miru.« Na dogodku bosta vinska poznavalca Dušan Brejc in Ožbej Peterle predstavila naslednja vina: Pouilly fuisee, Les crayer ter Bagueri chardonnay.

Kaj? Predstavitev knjige Pijem, torej sem. Kdaj? Četrtek, 17. novembra, ob 18.30. Kje? Cankarjev dom v Ljubljani. Podrobnejši program 24. Slovenskega festivala lahko najdete tukaj.

O avtorju

Znani angleški filozof Roger Scruton (1944-2020) z nalezljivim navdušenjem piše o vinu, osrednji pijači zahodne civilizacije, o kulturi pridelovanja in pitja vina ter o tesni povezanosti tega božanskega nektarja z zgodovino in porajanjem filozofske misli. »Pronicljivo hudomušen in celo sproščeno zafrkljiv je avtor v dodanih navodilih »Kaj piti s čim?«, kjer svetuje, katero vino se najbolj prileže velikim mislecem in njihovim kanonskim besedilom: Platonu, Homerju, Aviceni, Tomažu Akvinskemu …«

Sir Roger Scruton je bil angleški konservativni filozof, profesor in svetovalec britanske vlade. Napisal je več kot petdeset knjig, ne le teoretskih, temveč tudi romane in igre.


Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh