Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Predstavitev pobude Molitev in post za domovino 2012

Objava: 21. 06. 2012 / 06:06
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Predstavitev pobude Molitev in post za domovino 2012

Prireditelji so molitev in post za domovino prvič organizirali lani ob 20-letnici slovenske samostojnosti; letos dogodek pripravljajo pod geslom ‘Za polnost življenja’.

Iniciativna skupina za molitev in post za domovino letos drugo leto zapored pripravlja predstavitev pobude v okviru kulturnega dogodka, in sicer danes ob 12. uri v prostih galerije Družina na Krekovem trgu 1 v Ljubljani.

Kot je zapisano v vabilu na spletni strani SŠK, bo pobudo v imenu prirediteljev predstavil dr. Primož Krečič. O odnosu do domovine bodo spregovorili umetniki iz štirih verskih skupnosti: dramski igralec Gregor Čušin, član katoliške Cerkve, dramska igralka Milada Kalezić kot predstavnica srbske pravoslavne Cerkve, glasbenik Simon Virtič v imenu krščanske adventistične Cerkve in akademski kipar Mirsad Begić za Islamsko skupnost v Republiki Sloveniji. Kulturni dogodek bo povezoval direktor založbe Družina gospod Tone Rode, s prepevanjem pa ga bodo obogatili pevci Slovenskega okteta.

Prireditelji so molitev in post za domovino prvič organizirali lani ob 20-letnici slovenske samostojnosti, letos pa so jo razširili in nadgradili. Tokrat poteka pod geslom ‘Za polnost življenja’. Župnije so prejele knjižice, v katerih je zbrano gradivo za devetdnevnico, ki se je začela v četrtek, 14. junija 2012. V stolnih cerkvah in Marijinih božjepotnih svetiščih bo v vseh šestih škofijah posebna molitev potekala danes ali pa jutri, v petek, 22. junija 2012. Poleg molitve in priprošnje je poudarek tudi na dveh vidikih posta: to sta priznanje in obžalovanje storjenih napak ter povabilo k ponovnemu spreobrnjenju.

Molitev in post se bosta na narodni ravni tokrat sklenila v stolnici sv. Nikolaja v Ljubljani. Jutri, v petek, 22. junija 2012, bo od 17. ure dalje molitvena ura, ki jo bodo pripravili predstavniki duhovnih gibanj in skupnosti, ob 18. uri pa bo slovesna sveta maša za domovino, ki jo bo ob somaševanju škofov in duhovnikov daroval ljubljanski nadškof metropolit Anton Stres.






Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh