Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Predstavnik Svetega sedeža v Nikaragvi je zapustil državo

Za vas piše:
Marko Mesojedec
Objava: 18. 03. 2023 / 15:34
Oznake: Cerkev, Svet
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 18.03.2023 / 15:39
Ustavi predvajanje Nalaganje
Predstavnik Svetega sedeža v Nikaragvi je zapustil državo
Diouf z diplomatski predstavniki Evropske unije, Nemčije, Francije in Italije. FOTO: Vatican Media

Predstavnik Svetega sedeža v Nikaragvi je zapustil državo

Msgr. Marcel Diouf, odpravnik poslov nunciature v glavnem mestu Nikaragve Managua, se je preselil v Kostariko. Diplomatsko pisarno so namreč na zahtevo tamkajšnje vlade, ki jo vodi Daniel Ortega, zaprli.

Vatikanski odpravnik poslov apostolske nunciature Nikaragve je po navedbah portala Vatican News včeraj zapustil državo in odšel v Kostariko. Diplomatski urad Svetega sedeža v Managui je bil zaprt na podlagi zahteve nikaragovske vlade pred dobrim tednom dni.

Podpora evropskih diplomatskih predstavnikov

Kot je določeno z Dunajsko konvencijo o diplomatskih odnosih, je skrbništvo nad apostolsko nunciaturo in njenim premoženjem zaupano Italiji. Pred odhodom v Kostariko so Dioufa pozdravili diplomatski predstavniki Evropske unije, Nemčije, Francije in Italije, ki so akreditirani v Nikaragvi.

Vse hujši pritiski proti Cerkvi

Nikaragovska vlada predsednika Ortege je v zadnjem obdobju proti Katoliški cerkvi in nasprotnikom trenutne vlade v letošnjem postnem času med drugim prepovedala tradicionalne javne procesije križevega pota v vseh župnijah po državi ter katoliške škofe obtožila »hudih zločinov in grozot«. V postnem času in na veliki petek lahko omenjene obrede izvajajo le po cerkvah in ne na javnih krajih.


Nalaganje
Nazaj na vrh