Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Predstavniki argentinskih Slovencev pri škofu Sajetu

Za vas piše:
J. P.
Objava: 02. 04. 2022 / 14:25
Oznake: Družba, Škof
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 02.04.2022 / 14:34
Ustavi predvajanje Nalaganje
Predstavniki argentinskih Slovencev pri škofu Sajetu
Predsednik SŠK Andrej Saje s predstavnikoma argentinskih Slovencev Marjano Poznič in Jurijem L. Komarjem. FOTO: SŠK

Predstavniki argentinskih Slovencev pri škofu Sajetu

Novi predsednik Slovenske škofovske konference (SŠK), novomeški škof msgr. dr. Andrej Saje, je včeraj v škofijskih prostorih v Novem mestu sprejel predstavnike argentinskih Slovencev.

Škofa so obiskali Marjana Poznič s soprogom in Jurij L. Komar, predsednik Zedinjene Slovenije, krovne organizacije Slovencev v Argentini, ki že polnih sedem desetletij povezuje različna slovenska društva, zlasti na gospodarskem, narodnem, verskem in kulturnem področju, so sporočili iz SŠK.

Opora v katoliški veri in pripadnosti slovenski skupnosti

Gostje so škofu Andreju Sajetu predstavili življenje slovenske skupnosti v Argentini, ki se težkim okoliščinam navkljub trudi ohraniti narodno pripadnost, vero, slovenski jezik in ljubezen do domovine, ter poudarili, da so del enega slovenskega telesa, ki ima oporo za obstoj in delovanje v katoliški veri in pripadnosti slovenski skupnosti.

Pomanjkanje slovenskih duhovnikov

Ker pa to občestvo trpi za pomanjkanjem slovenskih duhovnikov, je hvaležno za razumevanje in posluh Cerkve v Sloveniji, ki je v zadnjih petih letih poslala v pastoralno pomoč duhovnika iz Škofije Murska Sobota. Slovence v Argentini zlasti skrbi vzgoja in duhovno oblikovanje mladih, ki bi še posebej potrebovali duhovnika.

Škofova zahvala, podpora in obljuba

Še naprej si želijo podpore in razumevanja za svoje potrebe, zlasti pa odprte in redne komunikacije s slovenskimi državnimi inštitucijami in Cerkvijo v matični domovini. Škof Saje se je v imenu SŠK zahvalil za njihovo delo, podprl njihova prizadevanja in obljubil okrepitev stikov s slovensko skupnostjo v Argentini in pomoč, kakršna je v teh razmerah mogoča.

Ogled škofijskih prostorov

Hkrati so se sogovorniki v pogovoru dotaknili tudi nekaterih izzivov življenja Cerkve v Sloveniji, prav tako pa so si ogledali še prostore Škofije Novo mesto, so še sporočili iz SŠK.

Nalaganje
Nazaj na vrh