Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Slovenci v Argentini pripravili ogled videoposnetka »Slovenija, zapojmo ti!«

Za vas piše:
Helena Adamič
Objava: 16. 07. 2021 / 12:12
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 16.07.2021 / 12:33
Ustavi predvajanje Nalaganje
Slovenci v Argentini pripravili  ogled videoposnetka »Slovenija, zapojmo ti!«
Društvo Zedinjena Slovenija je pred kratkim prejelo srebrni red za zasluge predsednika države.

Slovenci v Argentini pripravili ogled videoposnetka »Slovenija, zapojmo ti!«

Ob 30-letnici samostojnosti Republike Slovenije so v Argentini živeči Slovenci pod okriljem njihove krovne organizacije Zedinjena Slovenija pripravili videoposnetek »Slovenija, zapojmo ti!« in z veseljem vabijo k njegovemu ogledu.

Napovedan urnik videoposnetka je v soboto, 17. julija 2021 ob 20.00 po njihovem lokalnem času, kar pomeni, da ga bomo v Sloveniji lahko videli ob eni uri zjutraj v nedeljo, 18. julija. Posnetek bo od predstavitve dalje ostal dostopen na Youtube povezavi.

Aktivno življenje slovenske skupnosti

V preteklem letu in pol je pandemija novega koronavirusa ohromila svet, ni pa ji uspelo ustaviti njihove slovenske zavesti in veselja ob rojstnem dnevu Slovenije. Slovenci v deželi pod Južnim križem živijo že več kot 100 let, zadnji od treh večjih migracijskih valov slovenskih beguncev v gostoljubno Argentino se je zgodil po drugi svetovni vojni. Sledil je nastanek aktivne slovenske skupnosti, ki zavedno ohranja slovenstvo, slovenski jezik in goji njeno kulturo že več kot 70 let. »Tu so nastala številna slovenska društva in organizacije, slovenske šole, pevski zbori, gledališke, folklorne in športne skupine. Slovensko življenje poteka v naših dragih slovenskih domovih, združenih pod okriljem krovne organizacije Zedinjene Slovenije. V posnetku, ki smo ga pripravili, želimo pokazati življenje naše skupnosti skozi desetletja. V spomin vsem, ki so jo ustvarjali in v poklon Sloveniji, naši skupni domovini,« pravi Mirjam Oblak, odbornica društva Zedinjena Slovenija.


Nalaganje
Nazaj na vrh