Zapri
Iskanje

Slovenci v Argentini pripravili ogled videoposnetka »Slovenija, zapojmo ti!«

Za vas piše:
Helena Adamič
Objava: 16. 07. 2021 / 12:12
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 16.07.2021 / 12:33
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Slovenci v Argentini pripravili ogled videoposnetka »Slovenija, zapojmo ti!«

Slovenci v Argentini pripravili  ogled videoposnetka »Slovenija, zapojmo ti!«
Društvo Zedinjena Slovenija je pred kratkim prejelo srebrni red za zasluge predsednika države.
Ob 30-letnici samostojnosti Republike Slovenije so v Argentini živeči Slovenci pod okriljem njihove krovne organizacije Zedinjena Slovenija pripravili videoposnetek »Slovenija, zapojmo ti!« in z veseljem vabijo k njegovemu ogledu.

Napovedan urnik videoposnetka je v soboto, 17. julija 2021 ob 20.00 po njihovem lokalnem času, kar pomeni, da ga bomo v Sloveniji lahko videli ob eni uri zjutraj v nedeljo, 18. julija. Posnetek bo od predstavitve dalje ostal dostopen na Youtube povezavi.

Aktivno življenje slovenske skupnosti

V preteklem letu in pol je pandemija novega koronavirusa ohromila svet, ni pa ji uspelo ustaviti njihove slovenske zavesti in veselja ob rojstnem dnevu Slovenije. Slovenci v deželi pod Južnim križem živijo že več kot 100 let, zadnji od treh večjih migracijskih valov slovenskih beguncev v gostoljubno Argentino se je zgodil po drugi svetovni vojni. Sledil je nastanek aktivne slovenske skupnosti, ki zavedno ohranja slovenstvo, slovenski jezik in goji njeno kulturo že več kot 70 let. »Tu so nastala številna slovenska društva in organizacije, slovenske šole, pevski zbori, gledališke, folklorne in športne skupine. Slovensko življenje poteka v naših dragih slovenskih domovih, združenih pod okriljem krovne organizacije Zedinjene Slovenije. V posnetku, ki smo ga pripravili, želimo pokazati življenje naše skupnosti skozi desetletja. V spomin vsem, ki so jo ustvarjali in v poklon Sloveniji, naši skupni domovini,« pravi Mirjam Oblak, odbornica društva Zedinjena Slovenija.


Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh