Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Predstavniki verskih skupnosti na sprejemu pri celjskem županu

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 25. 01. 2024 / 07:13
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 25.01.2024 / 07:30
Ustavi predvajanje Nalaganje
Predstavniki verskih skupnosti na sprejemu pri celjskem županu
Srečanje župana Matije Kovača in verskih skupnosti, ki delujejo v Celju. FOTO: Mestna občina Celje

Predstavniki verskih skupnosti na sprejemu pri celjskem županu

Župan Mestne občine Celje Matija Kovač nadaljuje tradicijo svojega predhodnika Bojana Šrota in je včeraj že po običaju sprejel predstavnike verskih skupnosti, ki delujejo v Celju.

»S svojim delom krepite strpnost, razumevanje, sprejemanje in tako postavljate pomembne temelje za prihodnost,« je župan Matija Kovač nagovoril zbrane, v imenu katerih se mu je za sprejem zahvalil celjski škof msgr. dr. Maksimilijan Matjaž. Ob njem so se srečanja udeležili še njegov predhodnik msgr. dr. Stanislav Lipovšek in predstavniki celjskih župnij in župnijskih uradov, Škofijske karitas Celje, Srbske pravoslavne cerkve, celjskega odbora Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji, Krščanske adventistične cerkve, Baptistične krščanske cerkve, Krščanske cerkve Kalvarija in Cerkve Jezusa Kristusa svetih iz poslednjih dni.

Zahvala za solidarnost ob poplavah

Srečanje je, kot so zapisali v županovem uradu, potekalo v sproščenem in prijateljskem vzdušju, prisotni pa so se strinjali, da so sodelovanje, spoštovanje in solidarnost ključni gradniki povezane skupnosti v Celju, v kateri je slišan vsak glas in ima vsak član možnost prispevati k ustvarjanju kakovostnega življenjskega okolja. Župan se je zbranim še zlasti zahvalil za izkazano solidarnost ob avgustovskih poplavah, saj se po njegovih besedah v nesreči še posebej izkaže, kako pomembno je imeti znotraj velike lokalne skupnosti močne in povezane manjše skupnosti, ki jim njihovi člani zaupajo in se v njih počutijo sprejete in varne.

Sodelovanje in spoštovanje

»Naše odnose zaznamujeta sodelovanje in spoštovanje, ki sta ključna za vzpostavljanje trdnih vezi v našem mestu. Vaše verske skupnosti so vir duhovnega bogastva za naše občanke in občane, z vašim delom krepite strpnost, razumevanje in sprejemanje ter tako postavljate pomembne temelje za prihodnost. Zahvaljujem se vam za vaše predano delo in prispevek k skupnosti, za duhovno oskrbo, karitativno pomoč in odgovorno ravnanje s sakralno dediščino,« je v nagovoru predstavnikom verskih skupnosti še poudaril celjski župan Matija Kovač.

Nalaganje
Nazaj na vrh