Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Srečanje župana in predstavnikov verskih skupnosti v krški občini

Za vas piše:
M. M.
Objava: 20. 01. 2022 / 14:29
Oznake: Občina, Župnija
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 20.01.2022 / 14:37
Ustavi predvajanje Nalaganje
Srečanje župana in predstavnikov verskih skupnosti v krški občini
Krški župan Miran Stanko (tretji z desne) s sodelavci in predstavniki verskih skupnosti. FOTO: MO Krško

Srečanje župana in predstavnikov verskih skupnosti v krški občini

Župan Mestne občine Krško mag. Miran Stanko je s sodelavci na Raki gostil predstavnike verskih skupnosti, ki delujejo v mestni občini.

Raški župnik Boštjan Gorišek in nekdanji župnik Franc Levičar sta jih uvodoma pozdravila v cerkvi sv. Marjete na Podulcah, v kateri so lani obnovili glavni oltar, župan pa je gostom predstavil delo in naložbe v letu 2021 ter načrte za letošnje leto, so sporočili s krške občine.

Občina lani za kulturno dediščino prek 40.000 evrov

Kot pojasnjujejo, je Mestna občina Krško je v lanskem letu za obnove na področju kulturne dediščine prek razpisa namenila 40.550 evrov, večino za obnovo objektov sakralne dediščine. Denar je porabila za konservatorsko-restavratorske posege na stranskih oltarjih v podružnični cerkvi sv. Lovrenca na Gori, za konservatorsko-restavratorske posege na glavnem oltarju podružnične cerkve sv. Marjete v Podulcah v župniji Raka, za konservatorsko-restavratorske posege na sondiranjih poslikavah na prezbiteriju župnijske cerkve Žalostne matere božje v Leskovcu, za konservatorsko-restavratorsko obnovo lesenega stranskega oltarja v cerkvi sv. Križa v Podbočju in za konservatorsko-restavratorske posege na glavnem in stranskih oltarjih v podružnični cerkvi sv. Boštjana v Brestanici.

Kupi v trgovini

Pod Mihaelovim varstvom
Monografije
50,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh