Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje
Monografije

Pod Mihaelovim varstvom

Zbornik ob 50-letnici blagoslovitve nove cerkve svetega Mihaela na Grosupljem

Monografije

Pod Mihaelovim varstvom

Zbornik ob 50-letnici blagoslovitve nove cerkve svetega Mihaela na Grosupljem

Bogata knjiga spominov, ponosa, vzponov in pomembnih pričevalcev župnije sv. Mihaela v Grosuplju. Več
50,00€
Zmanjšaj
Dodaj
Na zalogi
Dostava: 2-4 dni
Pod Mihaelovim varstvom
Pod Mihaelovim varstvom
50,00€

Lastnosti

Koda: 9789610409175
Avtor: Štefka Zaviršek, Andrej Štrus, Martin Golob, ur.
Založba: Družina
Leto izdaje: 2022
Število strani: 608
Vezava: trda
Mere: 200 x 250 mm
ISBN: 978-961-04-0917-5

O izdelku

Bogata knjiga spominov, ponosa, vzponov in pomembnih pričevalcev župnije sv. Mihaela v Grosuplju. Zbornik poleg nove župnijske cerkve predstavlja tudi drugo sakralno dediščino, krajevno zgodovino in utrip živahne župnije.

»Farna cerkev naj bo cele fare srce.«

Osrednja pozornost zbornika je namenjena novi cerkvi sv. Mihaela, ki je bila zgrajena pred 50 leti po načrtih arhitekta Janeza Fürsta, ter njeni (likovni) opremi. Ob tem pa so nazorno predstavljeni tudi zgodovina kraja in župnije Grosuplje, urbanistične, spomeniško-varstvene in spominske ureditve v kraju, delovanje župnije v zadnjem obdobju ter številni spomini domačinov.

Odlomek iz knjige:

»Naša cerkev svetega Mihaela obhaja 50-letnico. Je naš skupni dom. Je hiša molitve, srečanja, veselja, novega duhovnega rojstva. Je tudi hiša poslušanja, gradnje občestva in odnosov. Je hiša, kjer se razodeva Stvarnik in Odrešenik. Je hiša tišine in tudi izrečenih stisk, težav in križev. Bog ve, kaj so že vse stene naše cerkve slišale in videle. Zato je naš dom, cerkev svetega Mihaela, posvečen in svet prostor. Je dom vsakega, ampak res čisto vsakega, ki se iskreno želi napiti žive vode Jezusa Kristusa. Zato je naše veselje tako veliko. Da imamo skupni prostor, kjer ni nič drugega pomembno, kot to, da si tak, kakršen si, kot Božja podoba z brati in sestrami. Zato je naš ponos tako velik, da so pred 50 leti imeli naši farani to moč in pogum, drznost in vizijo, postaviti tako velik, mogočen, sodoben Božji hram. Le Bog ve, kakšne so bile odpovedi, skrbi in odrekanja mnogih, ki so oblikovali to začrtano pot gradnje nove cerkve. V Grosuplju smo res lahko ponosni. Najlepši okras cerkve pa ste vi. Vi, dragi farani, ki prihajate v našo cerkev z molitvijo in slavljenjem. Nič ne nuca lepa embalaža, če je notri prazna. Cerkev je v službi, prostor, da skupaj gradimo občestvo.«

Nazaj na vrh