Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Premiera filma Main, dom sreče o ustanoviteljici Družbe hčera Marije Pomočnice

Za vas piše:
D. O.
Objava: 30. 11. 2012 / 09:24
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Premiera filma Main, dom sreče o ustanoviteljici Družbe hčera Marije Pomočnice

V Slovenijo prihaja film o ustanoviteljici Družbe hčera Marije Pomočnice sv. Mariji Dominiki Mazzarello. Premiera bo v četrtek, 6. decembra, v dvorani rakovniškega gradu v Ljubljani.

Novi film o ustanoviteljici Družbe hčera Marije Pomočnice sv. Mariji Dominiki Mazzarello, ki nosi naslov Main, dom sreče (Main. La casa della felicità), je bil premierno uprizorjen maja letos v Rimu in prihaja v Slovenijo. Šestega decembra ob 19.30 si ga boste lahko ogledali v dvorani gradu Rakovnik.

Film o preprostem dekletu, ki izbere Jezusa za center življenja

Film govori o preprostem dekletu, ki odrašča v ljubeči družini v Morneseju in med vinogradi na pristavi Valponasca. S svojo najboljšo prijateljico Petronillo imata velike načrte za življenje. Ob spremstvu duhovnika Pestarina Marija Dominika napreduje v krščanskem življenju in kot dekle izbere Jezusa za vedno.

Z navdušenjem zbira dekleta in jih skozi igro in dobra dela vzgaja za veselje, delo, poštenje in odgovornost. Kakor don Bosko v Torinu se v Morneseju po Mariji Dominiki prebudi karizma preventivne ljubezni za mlade. Težka bolezen ji vzame telesne moči, toda iz tega se rodi velik dar za številne rodove mladih po vsem svetu. Petega avgusta 1872 je ustanovila družba hčera Marije Pomočnice.


Povedati, da je tudi danes svetost mogoča

Na spletni strani Hčera Marije Pomočnice so zapisali, da se film naslanja na številna zgodovinska dejstva, ki jih prinašajo življenjepisi sv. Marije Dominike, kot tudi na pričevanja ob postopku za beatifikacijo in kanonizacijo. Pomemben vir so Letopisi (Cronistoria dell'Istituto) in pisma sv. Marije Dominike. Želja ustvarjalcev filma je, da bi nagovoril srce današnjega človeka, posebno člane velike salezijanske družine. Hoče povedati, da je svetost mogoča v vsakdanjih okoliščinah.

Pripoveduje o otroštvu sv. Marije Dominike Mazzarello ter s tem nagovarja najmlajše. Pomaga jim razumeti, da se svetniki že kar ne rodijo, ampak to postanejo, ko odgovarjajo na Božje vabilo in prisluhnejo osebam, ki jim jih je Bog postavil na življenjsko pot; predvsem pa, ko preprosto v molitvi govorijo z Bogom. Film daje velik poudarek družini, saj se tam srka ljubezen do življenja in se sprejemajo vrednote. Tri besede pomenijo ključ za razumevanje te filmske govorice o življenju Marije Dominike: ljubezen, odnos, vzgojna zavzetost.

Film prikazuje tudi, kako je Marija Dominika prebrodila preizkušnje: bolezen tifusa in onemoglost po njej, kar ji je onemogočilo prejšnje delo na kmetiji, izgnanstvo na Valponasco, kamor se je morala umakniti zaradi nerazumevanja in nevoščljivosti sovaščanov, druge napore in trpljenje, ki ga je prinašalo vsakdanje življenje.


Film s slovenskimi podnapisi

Realizacija filma je zahtevala tri leta dela, 40 dni snemanja, vključuje 15 glavnih in 15 stranskih igralcev, 56 oseb tehnične ekipe, 600 kostumov, snemali so na osmih krajih, film je sinhroniziran v sedmih jezikih in z osmimi jeziki podnapisov, med katerimi sta tudi slovenščina in hrvaščina.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh