Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Prenos programa zdravstvenih storitev

Za vas piše:
M. M.
Objava: 18. 08. 2021 / 12:30
Oznake: Zdravje
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 18.08.2021 / 12:35
Ustavi predvajanje Nalaganje
Prenos programa zdravstvenih storitev
Ponudniki bodo o odločitvi oziroma izbiri obveščeni predvidoma 23. avgusta. FOTO: Tatjana Splichal

Prenos programa zdravstvenih storitev

Danes se je iztekel rok, ko so izvajalci zdravstvenih storitev lahko oddali prijavo na javni poziv za oddajo ponudb za začasni prenos programov zdravstvenih storitev za letos, vreden 4,5 milijona evrov.

ZZZS je javni poziv, s katerim bodo prestrukturirali program zdravstvenih storitev, ki ga določeni izvajalci letos ne bodo mogli opraviti, objavil 6. avgusta. Prijave bo pregledala posebna komisija, ponudnike bo izbral upravni odbor ZZZS, navaja STA.

Višina prenesenega programa odvisna od obsega nerealiziranega programa

Nanj so se lahko prijavili tako javni zavodi kot zasebniki s koncesijo in zasebniki brez koncesije. Največji dopusten obseg nerealiziranega programa, ki ga zdravstveni izvajalci lahko prenesejo, je odvisen od ugotovljenega obsega nerealiziranega programa zdravstvene dejavnosti ali zdravstvenih storitev v obdobju od 1. januarja do 30. junija tekočega leta, ta pa je določen v odstotku od ugotovljenega nerealiziranega programa.

Programa ne bodo prenesli, če izvajalec ne bo izpolnjeval do 30 odstotkov dodeljenega programa. V primeru, da izvajalec ne realizira od 31 do 39 odstotkov programa, se začasno prenese do sedem odstotkov tega programa. Če ima od 40 do 49 odstotkov nerealiziranega programa, pa se začasno prenese do 17 odstotkov nerealiziranega programa. Ob polovici ali več nerealiziranega programa pa se začasno prenese do 22 odstotkov nerealiziranega programa.



Kupi v trgovini

Akcija
Glukozna revolucija
Zdravje
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh