Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Presenečenje »pojočega duhovnika« poročnemu paru

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 10. 04. 2014 / 08:45
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:14
Ustavi predvajanje Nalaganje
Presenečenje »pojočega duhovnika« poročnemu paru

Presenečenje »pojočega duhovnika« poročnemu paru

Irski duhovnik je kot pravi profesionalec med poročnim obredom zapel priredbo Cohenove »Aleluje«.

Duhovnik je na poročni dan presenetil irska zaročenca, ko je sredi poročnega obreda nepričakovano zapel posebej v ta namen prirejeno različico priljubljene pesmi kanadskega glasbenika Leonarda Cohena z naslovom »Hallelujah«. Nevesti so iz oči pritekle solze sreče, ob koncu pa so svatje ob navdušenih vzklikih duhovniku namenili bučen aplavz.



Irski duhovnik Ray Kelly je zaročencema Chrisu in Leah O'Kane pripravil presenečenje z izvrstno zapeto Cohenovo »Alelujo« med poročnim obredom v kraju Oldcastle v pokrajini Meath na Irskem. Videoposnetek ganljivega nastopa je bil po objavi na spletnem portalu YouTube minuli ponedeljek v dveh dneh deležen skoraj četrt milijona ogledov.

Med poročnim obredom je duhovnik zaročencema in zbranim svatom zaupal, da ima zanje v načrtu majhno presenečenje. Nihče od navzočih pa ni bil pripravljen na tako brezhibno izvedbo priljubljene »Aleluje«. Kot je »oče Kelly« povedal v pogovoru za irski program radijske hiše BBC, zaročenca nista vedela, kakšno presenečenje jima pripravlja. »Domačini običajno vedo, da pojem na porokah, pogrebih in kadar koli me prosijo, Leah in Chris pa nista vedela – nevesta namreč prihaja iz Dublina, ženin pa iz Cookstowna v pokrajini Tyrone«, je pojasnil. »Ker sta poročno slavje pripravila v hotelu nedaleč stran, sta za obred izbrala našo cerkev. V četrtek pred poroko smo imeli generalko za obred in rekel sem jima, da jima morda kaj zapojem, nevesta pa se je le namuznila, mislim, da me ni vzela preveč resno.«


Letošnji srebrnomašnik Ray Kelly, ki župnijo Oldcastle severozahodno od irske prestolnice Dublin vodi od leta 2006, pesem prične z besedami, posebej namenjenimi mlademu paru: »Danes smo se zbrali tu, da vaju skupaj pospremimo, ko Leah in Chris začenjata skupno življenje.«

Celotno besedilo pesmi je nato posebej prirejeno za mladi par, ki duhovnikovo prepevanje spremljata povsem osupla in navdušena, mlada nevesta pa si ob tem briše solze sreče. Sredi pesmi se duhovnik s hudomušnim nasmehom ozre proti zaročencema, ki družno planeta v smeh.



Duhovnik nato nadaljuje s petjem, ena izmed nevestinih družic pa si ravno tako otira solze, medtem ko zbrani svatje presenečeno spremljajo dogajanje v cerkvi. Ob koncu pesmi občestvo duhovniku nameni bučen aplavz in stoječe ovacije.

Ray Kelly je šolan pevec, ki na Irskem sodeluje v duhovniški glasbeni predstavi, skupina pa je nastopala tudi v Združenih državah Amerike. Po navedbah tamkajšnjih medijev trenutno snema že tretjo zgoščenko. Kot pravi sam, vsakokrat reče, da bo tokratno snemanje zadnje, na koncu pa le privoli v sodelovanje, saj je izkupiček prodaje zgoščenk vedno namenjen tamkajšnjim dobrodelnim organizacijam. »Uživam v petju, vendar tega ne bi počel ves čas. Zelo rad sem duhovnik«, je dejal »oče Kelly«.





Vir: MailOnLine / BBC News Northern Ireland

Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh