Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Previdno v gore!

Za vas piše:
STA
Objava: 16. 08. 2017 / 13:52
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 16.08.2018 / 09:34
Ustavi predvajanje Nalaganje

Previdno v gore!

Zaradi številnih nesreč policija poziva k večji previdnosti.

Zaradi številnih nesreč v gorah, do katerih je prišlo v minulih tednih, policija poziva k premišljenim odločitvam in k večji previdnosti ter upoštevanju tudi vremena. Kot so sporočili s Policijske uprave Kranj, je v torek ekipa za helikoptersko reševanje v gorah s policistom gorske policijske enote posredovala štirikrat



Vročina je nevarna tudi v gorah, zato naj bo izbira ture premišljena in prilagojena dejanskim in realnim zmožnostim posameznika in njegovemu zdravstvenemu stanju, svetujejo na policiji.

Kot so dodali, je treba hoditi po označenih poteh, uživati dovolj brezalkoholne pijače ter turo prekiniti in poklicati pomoč, če pride do zdravstvenih težav. Večje tveganje za poškodbe in nesreče predstavlja tudi drugi del ture, ko se planinci in pohodniki vračajo s hribov in so že utrujeni, zato naj za sestop po nasvetu policije izbirajo lažje poti.

Kdor je preutrujen, naj ne tvega, ampak naj si na varnem mestu odpočije in se nato vrne v dolino še pred temo, v nevihti pa naj si poišče varno zavetje. Zagotavljanje varnosti v gorah je stvar vsakega posameznika, ki naj skozi svoje sposobnosti in izkušnje vsakokrat preuči morebitna tveganja ter se odloči premišljeno in preudarno. To naj velja tudi pri adrenalinskih športih, so še dodali policisti.

Foto: arhiv Družine (O.N.)

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh